Bjuda till bröllop
Ibland kan det vara bra med fakta kring när och hur ett bröllop ska utspela sig, nedan finner ni lite riktlinjer kring detta. Men glöm inte att allt fler skapar personliga lösningar.
Ibland kan det vara bra med fakta kring när och hur ett bröllop ska utspela sig, nedan finner ni lite riktlinjer kring detta. Men glöm inte att allt fler skapar personliga lösningar.
Den gamla sedan var att förmiddagsbröllop hölls före klockan 15.00 på dagen och avslutades med en lunch. Till förmiddagsbröllop bars förut enklare kläder av brudparet och gästerna. Då bar ofta brudgummen tex. Jaquette, idag har man dock större valmöjlighet och behöver inte gå efter några etikettsböcker, brudparet väljer själva vilka kläder och vilken typ av fest de vill ha.
Eftermiddagsbröllop
Den gamla sedan var att eftermiddagsbröllop hölls efter 15.00 och efteråt var det sittande middag, fest och dans. Ofta bar brudparet frack och långklänning och så även gästerna, men idag sätter brudparet själva tonen på sitt bröllop.
Festplats
En viktig och kanske inte alltid så lätt fråga är var festen och bröllopsmiddagen skall hållas. Det är viktigt att vara ute i god tid så man får den plats man helst vill ha festen på.
Ibland måste man vara ute minst ett år innan festen skall äga rum, särskilt om brudparet väljer att gifta sig vid en populär tidpunkt som pingst, midsommar eller nya sensommartrenden. För er som gifter er kring jul kan också julborden ställa till problem med lokalhyran, samt om man väljer en populär festlokal.
Det finns mycket att välja på tex. ha festen på en herrgård med allt inkluderat, hyra lokal med catering eller ordna festen helt själv i det egna hemmet. Allt beror på smak och hur mycket pengar man vill lägga ned på festen.
Mottagning
Om man väljer att inte ha någon fest med middag kan man istället ha en mottagning då gästerna bjuds på tex. champagne och något lättare att äta. Gästerna sitter då inte till bords utan kan fritt ”mingla” runt. På mottagningen kan även tal hållas precis som vid en traditionell bröllopsmiddag.