Kan man ändra storlek på sin förlovningsring?
Kan man ändra storlek på sin förlovningsring? - Foto: Foto: Unsplash

Går det att ändra storlek på sin förlovningsring? Vi har svaret

Att kroppen förändras under åren är inger konstigt och händer de flesta. Om det medför att din ring inte längre passar, kan man göra något åt saken? Vi har svaret!


En förlovningsring symboliserar kärlek, löften och ett stort steg i livet, men vad händer när ringen inte längre passar? Oavsett om vikten har förändrats, knogarna blivit större med åren eller om ringen helt enkelt inte känns rätt på fingret, kan storleken behöva justeras. 

Men är det verkligen möjligt att förminska en förlovningsring utan att det påverkar ringens utseende och kvalitet? 

Kan man förminska sin förlovningsring? 

Om ringen är för stor kan den enkelt ramla av fingret. En bra indikator på att en ring är för stor är att den glider åt ena sidan och att den inte hålls upprätt. 

Det är möjligt att förminska en ring, men beroende på ringens utseende och detaljer är det olika komplicerat. Du bör alltid uppsöka en guldsmed som gör detta åt dig, annars riskerar du att förstöra din ring helt. 

Om du har en vanlig, slät guld ring kan den förminskas utan några större problem och detsamma gäller om det bara finns exempelvis en- eller några ädelstenar på ringen. 

Det kan däremot bli svårare om ringen har mönster eller om en stor del av bandet täcks av stenar. Men det går att förminska även en sådan ring – men resultatet i slutändan kanske inte alls blir lika bra som med en slät ring. Detta på grund av att en guldsmed kan kapa och putsa till på ett enklare sätt om det inte finns mönster att ta hänsyn till. 

Kan man förstora sin förlovningsring?

De flesta ringar går att förstora, i vart fall några millimeter. En guldsmed kan på flera sätt förstora en ring: Man kan knacka ut, töja ut eller såga itu ringen och addera metall och sedan svetsa ihop den igen. 

Även när man förstorar sin ring är det enklast på släta ringar, om bandet är prytt med mönster kan det bli svårare att få resultatet jämt utan att det påverkar mönstret. 

MISSA INTE: 

Mall till bröllopstal – stor guide med exempel

Få gästerna att skratta: Toastmaster-tips för att skapa roliga spex på bröllopet

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn

/
/
stats