Tips på motiv till din bröllopstavla.
Tips på motiv till din bröllopstavla. - Foto: Pexels

Motiv till bröllopstavlan – 20 tips till festen

Vill du också ha ett kreativt och roligt bröllop? Då kan det vara en bra idé att skapa en målarstation för gästerna. Se tips på motiv här!


Att planera sitt drömbröllop kan vara svårt, speciellt när man vill att firandet ska reflektera brudparets personlighet och intressen.

MISSA INTE: Kostpreferenser – formuleringar du kan använda i inbjudan

Vad ska man ha för motiv på bröllopstavlan?

En sak som kan göra bröllopet minnesvärt och unikt är att ställa fram en duk och målarfärg som gästerna får måla på under festen

Resultatet blir inte bara ett kreativt konstverk, utan också ett minne som brudparet alltid kan bära med sig. Men vad ska man egentligen ha för motiv på tavlan?

Den frågan ställdes nyligen i Bröllopstorgets forum av en forum-användare som planerar att ha en målarstation på sitt bröllop.  

"Vi kommer under kvällen att ha en duk stående där gästerna får måla, men vad ska man ha för motiv?Har själv varit på ett bröllop där vi målade blommor i en vas, alltså varje gäst målade en blomma. Det skulle vara kul med ett annat motiv, men vad?", undrar personen. 

"Upp till gästerna vad de vill måla"

I forum-tråden är det flera som delar med sig av sina förslag. Det finns både de som tycker att man ska ge bröllopsgästerna helt fria tyglar, och de som tycker att man ska ge gästerna ett tema eller motiv att utgå från.

"Vi skall också ha en duk men det är upp till gästerna vad de vill måla. Lite Picasso över det hela...", svarar en person. 

"Vid ett bröllop hade en konstnär målat parets hus och vi fick fylla på med saker som antingen passade paret eller som var typiska för oss som målade. Rolig ide!", skriver en annan.

"Jag var för några år sedan på ett mycket originellt bröllop där bruden och de flesta av hennes vänner var konstnärer eller konstintresserade. Där avslutade de festen med att gästerna fick måla BRUDEN - ja alltså hennes klänning.", tillägger en tredje. 

Feste avslutades med att gästerna målade brudens klänning, skriver en forum-användare. Foto: Pexels

Roliga bröllopsmotiv – 20 idéer till festen

För att göra det hela lite enklare för brudpar som vill ha ett konstverk har Bröllopstorget sammanställt en rad förslag på roliga motiv – kanske hittar du någonting som passar på just ditt bröllop. 

  • Hjärtan och initialer – Gästerna kan måla hjärtan och skriva sina initialer inuti dem som en kärleksfull hälsning till er. 
  • Blommor och blad – Skapa en blomsteräng där varje gäst målar en blomma eller ett blad, så får ni en färgsprakande bukett att minnas. 
  • Världskarta – Gästerna kan fylla i olika länder eller platser som är betydelsefulla för er eller er resa som par. 
  • Kärleksträd med namn – Gästerna skriver sina namn på löv eller frukter på ett stiliserat träd, som växer med kärlek och gemenskap. 
  • Stjärnhimmel – Gästerna målar små stjärnor och skapar en nattlig himmel som symboliserar era drömmar och framtid. 
  • Havslandskap – Gästerna kan bidra med vågor, båtar, eller fiskar i ett harmoniskt havsmotiv, perfekt för strandbröllop. 
  • Pusselbitar – Måla en pusselram där varje gäst dekorerar en bit.
  • Kärlekens livsträd – Ett träd där varje gäst får måla eller dekorera en gren eller löv.
  • Ert porträtt i abstrakt stil – Gästerna fyller i olika delar av ett förenklat porträtt av er två, med kreativa färger och former. 
  • Fåglar på en tråd – Gästerna målar fåglar som sitter på en linje eller tråd, där varje fågel representerar en önskan om lycka. 
  • Cirklar och mönster – Gästerna kan måla cirklar eller geometriska former, vilket skapar en modern, abstrakt tavla. 
  • En vacker mandala – Starta med en central punkt och låt gästerna fylla i mandalan med mönster, färger och detaljer.
  • Regnbåge med önskningar – Skapa en grund för en regnbåge och låt gästerna fylla i färgerna, kanske med små meddelanden skrivna inuti. 
  • Ballonger som flyger iväg – Gästerna målar ballonger med personliga mönster eller färger.
  • Fjärilar och blommor – Gästerna målar olika typer av fjärilar och blommor för att skapa ett livfullt naturmotiv. 
  • En kärleksbåt på öppet hav – Skapa en scen med en båt och låt gästerna fylla havet med vågor, fiskar eller moln. 
  • Ert favoritcitat – Gästerna målar dekorativa element runt ett favoritcitat som ni tycker speglar er kärlek eller er framtid tillsammans. 
  • Solnedgång – Gästerna målar en solnedgång där var och en bidrar med en färg eller detaljer som solstrålar och moln. 
  • Magisk skog – Gästerna skapar en förtrollad skog med träd, växter och djur, där varje del symboliserar olika aspekter av kärlek och naturens magi. 
  • Måla ett gemensamt hjärta – Skapa en kontur av ett stort hjärta och låt varje gäst måla en sektion eller detalj i hjärtat.

LÄS MER: 

Checklistan som gör bröllopsplaneringen lättare

Trender på förlovningsringar – att tänka på enligt experten

Roliga låtar om kärlek – 20 tips till bröllopet

/
stats