Dryck på brudskålen
Brudskålen hålls vanligtvis när brudparet har anlänt till festlokalen, och gästerna sluter upp för att välkomna dem. Men vad serverar man i glasen?
LÄS ÄVEN: Brudskål – vad är det och när sker den?
Champagne
Champagne hör firande till, och om er bröllopsbudget tillåter är det både lyxigt och festligt att börja firandet med att skåla i äkta champagne.
Mousserande vin
Mousserande vin, till exempel Cava eller Prosecco, fungerar utmärkt att servera under brudskålen. Många föredrar faktiskt mousserande vin istället för champagne, då det är lite sötare. Om ni dessutom tror att era gäster inte kommer märka någon skillnad mellan ett glas cava eller ett glas champagne kan ni spara in några hundralappar på att slopa champagnen.
Rosévin
Under ett vår- eller sommarbröllop kan ett kallt glas rosévin passa fint i glasen.
LÄS ÄVEN: Välkomsttal och brudskål
Bål
På sommarbröllop är det trevligt att bjuda på en läskande bål, antingen med exempelvis gin eller vodka, eller helt alkoholfri. Ha i färska bär och frukt, och massa is.
Lemonad
Lemonad passar både vuxna och barn, och är dessutom enkel att göra själv. Gör den extra festlig genom att göra den rosa!