• Visbybrud

    Bröllops tips och råd

    Jag har precis upptäckt detta underbara forum. Jag ska gifta mig den 27/8 och skulle hjärtans gärna träffa andra Gotlandsbrudar för tips och råd.

  • Svar på tråden Bröllops tips och råd
  • Jenny i England

    Vi ska också gifta oss nästa sommar på Gotland och är sugna på Domkyrkan och Wisby hotell.
    Men eftersom man inte kan köra inanför murarna så undrar jag om ni tycker att man kan ordna så att gästerna (och vi) GÅR från Domkyrkan till Wisby hotell? Bara det inte spöregnar så borde det fungera, fast det det blir ju lite annorlunda då man är van vid att brudparet drar i väg i limousin eller häst och vagn eller något. Har funderat lite på det där och undrar hur det skulle bli om vi liksom "leder" alla gäster i ett långt tåg efter oss, en liten promenad genom kullerstensgränderna... Antingen blir det romantiskt och gulligt eller så blir det töntigt. Jag vet inte.. Några råd?

  • Majlo

    Det låter som en utmärkt idé att ta en promenad tycker jag! Visby är en perfekt inramning.

  • Majlo

    Nu har vi köpt dukar och träffat vår präst. Hon är helt underbar! Tänk vad bra det blir ! En månad kvar.

  • cillan77

    Hej! Jag undrar om någon har kollat upp frisörer i Visby. Priser? Med sminkning? Någon som kan rekommendera någon?

  • 20aug2005

    Har precis hittat hit jag också! KUL!!! Gifter mig på Gotland 20 augusti och iden går fort. Har dock läget under kontroll tror jag, det jobbigaste är att inte bo där för tillfället och vet inte hur mycket jobbet tillåter att man åker fram och tillbaka. Tur att man har mamma!!

  • Majlo

    20augusti: Var ska ni vigas? Hur har ni tänkt fira efteråt?

  • karenina72

    Jag fixade hår och sminkning hos Anna-Karin på Hår & Sånt och jag var supernöjd med henne. Det kostade totalt 2100 kr och tog ca 3,5 timmar.

    Blombuketten hade vi beställt från Irisdals blomsterhandel, och det är tråkigt att säga men jag var missnöjd med den. Ojämnt bunden och många blommor var lite bruna i kanten (hade ljusrosa rosor). Knapphålsblomman var stor och klumpig.

    Vår präst hette Rolf Ström, en ungdomlig präst på ca 35 år. Han är inte ordinarie i Visby domkyrka, utan tillhör en mindre kyrka i Visby men jag rekommenderar verkligen honom.

    Mats från Hemlins foto fotograferade oss, och nu när vi fått korten så är jag lite besviken. Alla foton var tagna i helfigur, trots att vi innan sagt till om att vi ville ha några i halvfigur. Han ställde upp oss på stranden med solen rakt i ögonen så på alla korten därifrån kisar vi. Närbilderna på brudbuketten och ringarna blev inte heller bra.

  • Millan28

    Nu har vi prel.bokat bröllopet på Wisby hotell. Idag är det exakt ett år kvar. Det känns lite sjukt att planera så lång tid innan men annars blir det ju uppbokat och man ska ju hinna spara ihop pengarna med.

    Vi hade fått menyförslag på posten idag så vi ska titta lite på dem ikväll.

    karenina72: Kostar det 2100:- att gå till frissan!?! Hade du nån väldigt avancerad frisyr då?

  • 20aug2005

    Vi ska vigas i Othem och sen blir det fest i Åminne. Lagom stort för oss kände vi, plus att dom som har Åminne är supertrevliga, det jag har haft kontakt med dom!

  • Majlo

    Åminne strand blir säkert fin att ta bröllopsfoton vid!

Svar på tråden Bröllops tips och råd