Inlägg från: Norrbottensbrud |Visa alla inlägg
  • Norrbottensbrud

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Var det någon fler än jag som såg dokumentären om ROKS på SVT ikväll?

    Jag blev så upprörd så att jag skakade då ordföranden för ROKS pratade om män som djur och maskiner!!! De tycker inte heller att män som misshandlar ska genomgå vård eftersom de menar att inga resurser ska sättas på männen.

    Måste verkligen säga att det inte är konstigt att feminister får ett dåligt rykte med tanke på vad dessa människor (sk radikala feminister) sitter och säger...

    Fortfarande helt chockad...

  • Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?
  • Norrbottensbrud

    Skämdes nästan för Margareta, när hon helt sonika verkar ha svalt allt som ROKS förespråkar. Har människan inte något kritiskt tänkande alls? :-0

    Och sedan att försöka påverka utbildningar och forskare för att bara stödja deras åsikter, det är ju bara för absurt!

    Tänk så mycket som händer "bakom kulisserna" i politiken, som man aldrig får veta.

  • Norrbottensbrud

    Ellte: Precis vad jag tänkte. Att det verkligen är skrämmande att människor med så extrema åsikter har så mycket makt!

  • Norrbottensbrud

    Frågan var väl aldrig riktigt om det handlar om feminister eller inte. Det gjordes ju ganska klart i programmet att ROKS representerar något av en extrem feminism. Och extremer finns ju inom allt de flesta grupper.

    Det som presenterades i programmet var ju mer vilken påverkan och makt som ROKS har på våra myndigheter, regering och det faktum att de nästan lyckades nästla in på våra läroverk. Att man helt enkelt inom politiken sett deras argument som sanningen, helt okritiskt.

    Det är nog det som få varit medvetna om (inkl. jag) och som upprör många. Sedan verkar ju alla ha sin egen definition på feminism, så den diskussionen får nog aldrig någon lösning.

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?