• NokGroda

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Jag tycker Stjärna har en poäng där. Om man frågar sig _Varför_ de där kvinnorna säger som de gör, kan iaf jag bara komma på ett svar utan att döma ut dem som idioter och fascister. De måste ha sett och upplevt hemska saker för att kunna få den där inställningen.

    Självklart är män inte mer djur än kvinnor eller människan i allmänhet. Självklart är de inte maskiner eller vandrande dildor.

    Men hur vet jag det? Jo, för att jag träffat så många underbara pojkar och män i mitt liv. Jag kan säga: "Det här har jag upplevt och det här - så det kan inte vara så där."

    Utan de upplevelserna kunde jag säkert ha fått en annan inställning (om än inte riktigt lika extrem som den ni beskriver hos ROKS). Speciellt om man lägger till ett par riktigt tråkiga upplevelser med riktigt dåliga människor..

    Tragiskt var rätta ordet.

  • NokGroda

    Ellte: det är helt sant.. vi kan ju hoppas att lika många som blir upprörda här på forumet blir upprörda när de ser programmet eller hör talas om det.

    det är aboslut konstigt hur accepterade vissa ämnen är jämfört med andra när det faktiskt ändå till syvende och sist handlar om samma sak.

    jag kan bara hålla med!

  • NokGroda

    skillnad på ursäkt och förklaring, Forsfors

  • NokGroda

    man är inte alltid överens om definitionerna av feminism. det Ung Vänster eller några andra kallar feminism är inte nödvändigtvis vad jag menar med ordet.

    förmodligen är det bättre att använda ordet "jämlikhet", som är mindre mångtydigt, men men..

  • NokGroda

    Det står en del om Roks-dokumentären på aftonbladet:

    Kvinnojour lämnar Roks
    Uttalanden i tv blev för mycket
    Kvinnojouren i Skellefteå tänker lämna Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige. Det är uttalanden i SVT:s Dokument inifrån av Roks ordförande Ireen von Wachenfeldt som blivit för mycket. Bland annat sade hon: ?Män är djur, tycker inte du det??
    I tv-programmet har Roks framstått som en organisation med extrema feminister, där man tror på berättelser om pedofilnätverk med satanistiska inslag.
    Kvinnojouren i Skellefteå planerar nu att ansluta sig till den mindre riksorganisationen Svenska kvinnojourers riksförbund (SKR). Dit har även andra jourer i landet nu hört av sig, uppger SVT:s Västerbottensnytt.
    TT
    Publicerad: 2005-05-24

  • NokGroda

    När jag ändå var på aftonbladet tittade jag på en omröstning de har just nu:

    Fråga: "Är Sverige tillräckligt jämställt?"

    Kvinnor: Ja 33% Nej 67%
    Män: Ja 60,2% Nej 39,8%

    Säger en del, gör det inte?

  • NokGroda

    Ettolrach: jag citerar dig:
    "Hela samhället tycks vridas bakåt idag med mer sexualfientlighet, präktighet och moralistiska tongångar."

    vad menar du? jag blir intresserad och nyfiken.. kan du ge några exempel eller liknelser så blir jag glad..

  • NokGroda

    Ettolrach: lite som det verkar vara i USA? jag minns att det under min uppväxt var accepterat att göra det mesta till en viss gräns.. man fick smaka men inte goffa, ungefär.

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?