• Ettolrach

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    *Suck* De där kvinnorna är inte feminister, de är manshatare, inte på något sätt alls samma sak.

    Feminism = kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män. Om män är djur och enligt ROKS inte ska ha några rättigheter varför ska då kvinnor få männens rättigheter?

    Man kan dra en liten parallel med militanta veganer som får representera i stort sett alla vegatarianer i pressen när sanningen är att många veganer/vegetarianer står så långt från våldsideologier man kan komma.

    Kvinnorna i programmet är extremister på samma sätt som militanta veganer, bokstavtroende högerkristna, islamister, revolutionära vänstermänniskor, män som våldtar och slår e t c och knappast representativa för hela gruppen.

    Man undrar ju hur dessa kvinnor behandlar mans-barn, små pojkar alltså... Att under hela sin uppväxt få höra att "män är djur" hur upplyftande och danande för karaktären är det? (Ungefär likadant som de delar av världen där flickor under hela uppväxten får höra att de inte är lika mycket värda som pojkbarn).

  • Ettolrach

    Pöjk, vem som som helst kan kalla sig feminist. Vissa feminister hatar män och tycker de är odjur, men snälla ta och ta till dig ordet v i s s a.

    Alla feminister är inte manshatare som vill förtrycka män. Som jag själv skrev tidigare är det lika fel att låta extremfeminister representera all feminister som det är att låta islamister representera alla muslimer eller för den delen Knutbyförsamlingen representera alla kristna.

  • Ettolrach

    Små pojkar får höra att de inte ska gråta och små flickor får höra att de inte ska vara arga.

    Aggressivitet finns hos både män och kvinnor men könsrollerna och den uppfostran vi får får att passa in i könsrollerna gör att män ofta riktar aggressiviteten utåt och kvinnor inåt, mot sig själva. Genereltt sett, sedan är det självklart olika hur olika individer reagerar.

    Kvinnor kanske inte heller använder nävarna men generellt sett duktigare än män att manipulera och utöva våld på ett psykologiskt plan vilket är precis lika illa det. Har på nära håll sett en kvinna genom psykologisk manipulering bryta ned en man. Inga fysiska skador, men själsärr som troligen aldirg kommer att gå över.

    Kvinnors aggressivitet tar sig annorlunda uttryck men finns där den med.

    Det jag inte kan låta bli att undra är den bakomliggande agendan för att visa program som framstår en feministisk organisation på det här sättet. Alla rörelser och verksamheter bör granskas kritiskt men man undrar ju varför på det här sättet och varför just nu? Misstanken att det yttersta motivet är att misstänkliggöra feminismen som ideologi gnager i mig. Hela samhället tycks vridas bakåt idag med mer sexualfientlighet, präktighet och moralistiska tongångar. Som kvinna känner jag mig en smula oroad...

  • Ettolrach

    Jag har inga konkreta bevis utan det handlar mer om den känsla jag får när jag rör mig på olika diskussionsforum, pratar med kollegor och olika människor i olika situationer och tycker det känns som en värdekonservatism börjat kännas. Jag jämför med min tonårstid när det var mer accepterat och ok att experimentera sexuellt t e x än det verkar vara idag.

    Jag går som sagt på en känsla. Jag tycker dubbelmoralen är värre idag än för 25 år sedan. Tjejer ska se sexiga ut men om de inte "håller på sig" är de slampor. Särartsteorier tycks bre ut sig mer och mer...

    Det är svårt att konkret exemplifiera, det är en känsla av min verklighet snarare än något konkret. Jag upplever en tillbakvridning av vissa åsikter och värderingar men det är kanske min subjektiva uppfattning...

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?