• Pöjk

    Någon som såg dokumentären om ROKS?

    Jag har inte sett programmet - jag är emot alls sensationsjournalistik som TV erbjuder - kan någon sammanfatta de viktigaste punkterna för mig? ROKS själva säger ju bara att det var vinklat, och att journalisten använde utmattnignsteknik. Som vanligt, med andra ord.

  • Pöjk

    xtar, dessa feminister tycks ha en hel del makt och få en hel del pengar, så då är det väl intressant att tat reda på vad de håller på med? Men jag såg som sagt var inte programmet.

  • Pöjk

    Du menar att ROKS som organisation inte skulle vara feminister? Från ROKS hemsida:

    "På internationella kvinnodagen utsågs ROKS till "Årets feminister" av Ung
    vänster".

  • Pöjk

    Snälla nån, "de kan knappast kallas för feminister", vad betyder då det? De kallar sig själva för feminister, Ung Vänster kallar dem för feminister, men ni påstår att de inte är feminister?

    Stalin var ingen riktigt kommunist, Hitler var ingen riktig nazist och Thatcher var ingen riktigt kapitalist etc.

    Fanns det någon som innan detta TV-program hävdade att ROKS var extrema och inte var riktiga feminister, så köper jag det.

    Ettoltrach. Vem har påstått att alla feminister är manshatare? ztar var det som lät ett kritiskt program om ROKS bli ett kritiskt program om feminism.

    Ztar. Du säger att detta program rackar ner på feminister, vem är det nu som jämställer attack på ROKS med attack på feminister? Det är du.

    Hur skall ni ha det? Antingen får ROKS representera feminismen, eller så var programmet ingen attack mot feminismen, eftersom ROKS inte är feministiska.

    Hoppas din låda känner sig utvilad snart.

  • Pöjk

    NokGroda. Göran P och Gudrun S är feminister, säger de själva...

    ztar. Vågar du säga vem det är som "ALLTID ska muppa sig när det blir ens i närheten av en politisk diskussion", eller var det där bara luft?

    Ellte. Ja, jag har inte sett programmet, men det råder tydligen delade meningar här om programmet vände sig mot alla feminister eller mot ROKS variant speciellt.

    De som förnekar att ROKS är feministiska är rent ut sagt löjliga, nästan lika löjligt som att tro att det ROKS företräder skulle vara något som de flesta kvinnor står bakom, feminister eller ej.

    Ellte igen. Lite skillnad, ingen har förnekat att de faktiskt VAR frikyrkliga.

  • Pöjk

    Ellte. Visst att det blir trist, men ROKS får nog allt skylla sig själva. Antingen sparkar de ordföranden, eller så blir deras bidrag starkt nerskurna, det är min gissning.

    ROKS tycks ha mycket makt och får en del pengar. Bra at de granskas, även om programmet säkert är sensationsjournalistik.
    Hur mågna feministiska organisationer tar offentligt avstånd från ROKS nu?

    Okej, ett citat från linköpings universitets hemsida

    "ROKS har en unik betydelse för svensk feminism i dag. Dels är det Sveriges största oberoende feministiska kvinnorörelse numera och dels uppvisar ROKS samma utmärkta förmåga att sluta allianser och arbeta över klassgränser som svensk kvinnorörelse har gjort alltsedan Fredrika Bremerförbundet startade 1884. ROKS har ett samarbete med statliga och kommunala myndigheter: utredningsväsendet, polis och sjukvård, för att påskynda lagstiftningen och skydda hotade kvinnor."

    Var är alla riktiga feminister?

  • Pöjk

    Mycket svammel blir det, tur att jag inte är kvinna och du hade åsikter om vad jag borde tycka.

    Synd om de som försöker kämpa för ett trevligare samhälle, när 9 miljoner männiksor "ska ta plats". Det blir många konfliker det.

Svar på tråden Någon som såg dokumentären om ROKS?