• sandra_77

    Hjälp sökes om GI-metoden!

    Någon annan som använder denna el liknande metod?

    1) Såg att champinjoner har mycket lågt GI, gäller detta även uppvärmda champinjoner, t.ex. stekta?

    2) Stämmer det verkligen att stekt bacon och ägg är en bra frukost?

    3) Läste att man får äta kokt potatis som är kyld och sedan upphettad, endast 33 i GI-värde. Stämmer det? Innebär det i såfall att jag får äta min favorit först kokt och sedan stekt potatis (som naturligtvis varit kyld innan stekning)?

    Mycket tacksam för svar!

  • Svar på tråden Hjälp sökes om GI-metoden!
  • sandra_77

    Ellte, tack ska ta och köpa en bok! Jag ska i och för sig börja NU och det hade varit jättesnällt om någon som vet kan tänka sig att svara på frågorna ändå.

  • sandra_77

    Ellte, kan glädja dig med att jag precis fick reda på att jag ska få låna en bok på torsdag av en kompis Envis som jag också är skulle jag gärna veta om de stekta champinjonerna och potatisen innan, om det går!

    Har du förresten kört med GI-metoden länge? Hur funkar den för dig?

  • sandra_77

    Bra Tycker du det har fungerat för dig hittills?

    Om du (eller någon annan) orkar svara på en fråga till! Råa morötter har ju ett lågt GI och uppvärmda ett högre. Är det samma sak med champinjoner? Eller kan man med gott samvete steka dem?

  • sandra_77

    StinaS, tack. Har letat där men inte hittat svar på frågan.

Svar på tråden Hjälp sökes om GI-metoden!