Inlägg från: Martins flicka |Visa alla inlägg
  • Martins flicka

    Tvätt av underlivet?

    Jag har precis varit hos min gynekolog och fått reda på att jag har tvättat mig för mycket så jag är helt torr, röd och irriterad. Jag har använt lactacyd men det ska man INTE använda där. Istället så tipsade hon om nånting som heter DAX tvättcreme.

    Fick reda på att där nere ska man inte tvätta sig med tvål, inte använda trosskydd då det kan bli för tätt och leda till svamp, använda bomullstrosor eller rent av låta bli trosor överhuvudtaget. Om man ska tvätta sig där nere så ska man använda vatten och t.ex. DAX tvättcreme som inte torkar ut. Inte Lactacyd som torkar ut, tvättcremen är återfettande. Inte tvätta för mycket heller, då tar man bort slidans bakterieflora som SKA finnas där. Jag har tvättat mig så mycket så jag har brist på bakterier så jag äter medicin mot det nu.

  • Martins flicka

    Dax finns på Apoteket.

  • Martins flicka

    Min gynekolog sa att det här är ett problem som uppkommit numera. Förr i tiden som hon sa när man bara badade en gång i veckan och bara tvättade sig en gång om dagen lite hipp som happ så där så fanns inte de här problemen. Man tvättar sig för mycket helt enkelt.

Svar på tråden Tvätt av underlivet?