• Esereth

    Stenungsund 2006

    Hejsan, vad roligt att hitta er tråd! Jag och min blivande är i början av planeringsstadiet än så länge men det blir antagligen juli nästa sommar. Kul att hitta en massa lokala tips! Vår plan är att gifta oss på hans föräldrars sommarställe på Tjörn. Själv är jag uppväxt i Stora Höga. Hoppas det är ok att lägga till sig på er lista.

    22 apr-Lindha, Västerlanda kyrka
    jun-sep-Förevigt, Norums kyrka
    3 jun-060603, Resteröds kyrka
    aug-Linslus, Orust
    5 aug-Herman, Kungälvs kyrka,
    12 aug-Blåklocka, vid havet!
    19 aug-Inka77, Tjörn
    26 aug-Augustibrud-06, Stenungsund
    7 okt-FJV
    juli-06, Esereth, vid havet.

  • Esereth

    Hej igen. Som jag sa förut så är vi bara i början av planeringsstadiet. Var ska man börja egentligen? Vi har lokal det är i stort sett det enda som är klart. Vi vill gifta oss borgerligt så någon kyrka behöver vi inte boka, men jag antar att vi måste kolla upp en vigselförrättare snart. Vi ska till Thailand över jul och vi funderar på att sy upp bröllopskläder där. Vet inte hur jag vill att min klänning ska se ut än och det är näramre till jul än vad man tror! Börjar känna att det är dags att ta tag i saker. Får inspiration av era diskussioner!

  • Esereth

    Linslus: Vi vill gifta oss på Tjörn-Berga. Svärföräldrarna har en sommarstuga där vid havet. Jag är jätte tacksam för tips om bra vigselförrättare!!!

    Vi har även lite planer på att transportera våra gäster med båt över till fastlandet (Stora Höga) för festen. Funderar på båttaxi.

    Musik på dator eller liveband är en svår fråga tycker jag. Vi har lite planer på att göra upp något slags "spelschema" så att våra kompisar får turas om att vara DJ och bartender. Men liveband hade ju varit festligt!

  • Esereth

    Augustibrud-06: Det är inte helt spikat ännu så jag vill hålla lite på det. Ska berätta så snart det är säkert. Hoppas det är ok.

  • Esereth

    Linslus: Jätte tack för namn och tel!

    Tycker också att det verkar väldigt lustigt att de står utan personal i en kyrka två månader! De flesta svenska går ju inte så ofta i kyrkan nu för tiden förutom vid dop, bröllop och begravning. Och som ni sa så är ju de flesta bröllop vid sommartid!

  • Esereth

    Blåklocka: Jepp det blir borgerligt bröllop, håller på och kolla upp vigselförrättare.

    HeWi: Bröllopet blir vid svärföräldrarnas sommarhus i Berga (Tjörn) och festen i Stora Höga. Vi har inte riktigt bokat dag än men antingen 15 eller 22 juli.

  • Esereth

    Imorgon ska vi träffa en vigselförättare. Hon lät jättetrevlig på telefon. Imorgon ska vi se om hon är trevlig :)

  • Esereth

    vi har inte bokat någon än, vill bara kolla om hon är ok så att vi kan boka henne, känns bäst så.

  • Esereth

    Nu har vi varit och träffat vigselförrättaren. Hon var jätte trevlig.

  • Esereth

    Nu är det spikat, det blir den 15 juli! Då är vi två om det datumet vera08.

    Lokalen är bokad, vigselförättaren tillfrågad och familjen är informerad.

    Jag har heller inte provat någon klänning. Min plan är att försöka få en uppsydd i Thailand över jul när vi är där. Vet bara inte hur jag vill att min klänning ska se ut riktigt. Det är liksom svårt att tänka sig hur man ser ut i en klänning utan att först ha provat den. Hm... måste nog ta mig för att prova några innan jul.

    Uppdaterad lista:

    22 apr-Lindha, Västerlanda kyrka
    jun-sep-Förevigt, Norums kyrka
    3 jun-060603, Resteröds kyrka
    17 jun-Grönt är skönt, Hällevikstrands kyrka,
    1 juli-Millo, Bohus fästning, Odd Fellow
    15 juli-Esereth, vid havet på Tjörn!
    15 juli-vera08, Morlanda kyrka,
    5 aug-gnizz, Norums kyrka, Ödsmåls bygdegård
    5 aug-Linslus, Morlanda kyrka, Hälleviksstrands lokal
    5 aug-Herman, Kungälvs kyrka,
    5 aug-HeWi, Skärhamns kyrka, Tjörn
    12 aug-Blåklocka, vid havet, Ödsmåls bygdegård
    19 aug-Inka77, Tjörn
    26 aug-20060826, Ödsmåls bygdegård
    26 aug-Augustibrud-06, Stenungsund

    God Natt!

  • Esereth

    Nu är vigselförrättaren bokad, skönt, känns jättebra.

    Har varit i Uddevalla hos Madame Glamour idag. Tänkte jag skulle titta på vilken modell jag vill ha på klänningen för att sy upp i Thailand. Men jag hittade en tvådelad som jag tycker jätte mycket om och den var inte så dyr så jag kanske beställer den därifrån istället för att sy upp. Jag har inte bestämt mig än. Kjolen var beige och livet vinrött och tillsammans gick det på 3600:-

    060603: Hur funkar det annars med att sy upp klänning? Jag har aldrig gjort något liknande och jag vill ju inte lägga hela min semester till att prova och mäta. Räcker det om man har med sig en bild eller är mönster bäst?

  • Esereth

    Linslus: Ann-Christin Olofsson, bor på Orust.

  • Esereth

    vera08: Vi har också varit hemma hos Anki. Vi ville träffa henne innan vi bestämde oss. Allt kändes jätte bra och jag litar fullt på att hon kommer göra allt för att vi ska få som vi vill ha det. Hon verkar väldigt "passionerad" för sin hobby som hon kallar det.

    Jag håller med om att det var lite urplockat hos Madame Glamour så jag skulle rekommendera att vänta med och åka dit tills de fått in lite nya grejer.

  • Esereth

    060603: Tack för tipsen. Kanske behöver skaffa mig en tydligare bild av min klänning alltså. Det finns ju så mycket som är fint.

  • Esereth

    Linslus: Vi funderar också på att åka båt. Vi ska vigas i Berga på Tjörn och ha festen i Stora Höga och det tar 3 minuter med båt men ca 30 minuter med bil. Jag och m2b ska definitivt åka båt men vi funderar även på att transportera gästerna över vattnet på något sätt. HUR vet vi inte riktigt än. Tar gärna också emot förslag. Vi blir nog ca 70 stycken. Vi har funderar på Ribbåt men vet inte vad det kostar.

    Vilken fotograf är det ni har bokat Linslus?

  • Esereth

    060603: Sorry, har inte heller någon aning fastän jag känner mig rätt hemma i Stenungsund.

Svar på tråden Stenungsund 2006