• Dallandra

    Stenungsund 2006

    Hej allihopa!

    Jag har ju redan gift mig (6/8) i trakten men jag kunde inte låta bli att kika in på er tråd eftersom det är i mina hemtrakter :) Saknade en sådan här tråd när vi planerade för fullt! :)

    Lycka till tjejer!! :)

  • Dallandra

    6/8 ska det vara, vet inte var den lilla gubben kom ifrån :D

    Klart att jag gärna delar med mig av mina erfarenheter :)

  • Dallandra

    Såg längre upp i tråden att någon funderade på att anlita Ciprian som fotograf. Han fotade oss och vi är jättejättenöjda med bilderna!! Vi har fått så många fina bilder att vi har haft svårt att välja förstoringar och tackkort. Så jag kan verkligen rekommendera honom.

    Vi fotades på Bohus fästning och det har blivit väldigt charmiga kort i den miljön, lite annorlunda.

  • Dallandra

    Linslus & Lindha
    Klart jag kan maila några biler till er :) Har inte tid i veckan men lovar att göra det i helgen.

    Han var väldigt lyhörd för våra önskemål och frågade under fotograferingen om det kändes okej eller om vi hade andra idéer. Vi valde att enbart fotas digitalt och han fixar svartvitt till oss på datorn men jag vet att han även fotar svartvitt. Vi bokade honom redan i jan - feb och då ville han ha 2500 kr, han var inte färdigutbildad än då. För detta fick vi 20 st 15x20 foton, dvd skiva med alla bilder och han var med och rekade fotoställen på fästningen innan. Vi väntar just nu med spänning på förstoringar som han har fixat, de kommer vilken dag som helst, längtar, längtar :)

  • Dallandra

    Augustibrud-06
    Nej det är inte bara närbilder utan ganska blandat. Cirpian har även tagit helbilder och bilder på håll.

  • Dallandra

    Hej allihopa!

    Oj vad mycket det har hänt här :)

    För er som ville se lite fler bilder från Ciprian så har jag lagt in några här:
    groups.msn.com/Dallandria/shoebox.msnw

    Vad kul det är att läsa om allt erat planerande, klänningsköp m.m... Var ju inte så länge sedan jag själv var där. Minns hur glad jag var när klänningen äntligen kom och den var så mycket finare än jag trott :)

  • Dallandra

    Lindha
    Va kul att ni också ska fotas där :) Vi var oroliga för att inte kunna fotas där p.g.a vädret, det öste ner hela dagen innan bröllopet men på vår dag var det strålande sol och inte en droppe regn och vi är jätteglada att vi kunde fotas på fästningen :)

    herman
    Tack!! :)
    Vi gifte oss i Solberga kyrka, Kode, och hade festen på Jörlandagården.

    Linslus och HeWi
    Tackar! :)

    Såg att ni diskuterat tårtor, vi valde att ha vanliga tårtor varav en med text och brudpar på. Vi kände att där var något att spara in på, våningstårtor kostar ju en del och vi kände inte att det var så jättenoga med en våningstårta...

  • Dallandra

    Augustibrud-06
    Tack!
    Vad glad jag blir att ni tycker bilderna är fina :) Själv är man ju kanske lite partisk :D

    Vi har 85 st bilder så det finns en hel del att välja bland, har varit omöjligt nästan att välja förstoringar, det kommer att vara värsta egotrippen i vår lgh med en hel del foton från bröllopet... men man gifter sig ju bara en gång (förhoppninnsvis?! )så det är väl tillåtet?! :D

    Vi har fått förstoringarna nu, de blev rikgit bra! Bad honom välja en bild där allt är svartvitt utom buketten och coursaget och den riktigt läcker!

  • Dallandra

    herman
    Vi kollade oxå upp Kent Isaksson först och funderade på att boka honom även om han var lite för dyr men så hittade vi Ciprian istället :)

    Håller med om att fotona är jätteviktiga, är det något man ska satsa på så är det en duktig fotograf. Jag var tärna i somras och de hade ingen utbildad fotograf vilket resulterat i att det inte finns ett enda bra kort på mig, brudparet och marskalken, jättetråkigt, både för mig och för brudparet...

  • Dallandra

    Millo
    Tack!! :) Vad mysigt att ha bröllopet där, vi hade våra funderingar på det med... När gifter ni er?

  • Dallandra

    Lindha
    Visst är Ciprian jättebra att ha att göra med, inga problem alls! Ska ni fotas inne på fästningen eller utanför?

    Jag har sett en tjej som hade förlovningsring i rött guld och vigselring i vitt, jättefint!
    Min vigslering består av både rött och vitt guld, tycker kontrasten är fin.

  • Dallandra

    Lindha
    Det är helt okej :) Det är perfekt att fotas där, himla mysig lite borggård och det brukar inte vara så mycket folk där heller. När vi var där var det konfirmation inne på stora gården med massar av folk men det märktes inte av på den lilla gården.

  • Dallandra

    Vi bokade lokal och kyrka drygt ett år i förväg. Kyrkan var det inga problem med men Jörlandagården var rätt uppbokad redan ett år innan. Vi ville även har deras personal och kokerska så det bokade vi när vi bokade lokalen. Fotograf bokade vi ett drygt halvår innan och likaså frisören och trubaduren och även brudbukett...
    Man får vara ute i god tid, särskilt när man gifter sig när många andra gör det, som t.ex i augusti....

  • Dallandra

    Lindha
    Vi sov också på Fars Hatt, i deras stora svit :) Vi fick checka in tidigare så vi kunde byta om där och dagen efter behövde vi inte checka ut förrän kl. 14.00. Jättetrevlig personal :)

  • Dallandra

    Augustibrud-06
    Trubaduren vi hade är en arbetskompis till min man så han ställde upp gratis och han var verkligen bra :) Han har ju varit ute en hel del och spelat men gör det inte så ofta längre...

    Personalen på Jörlandagården var toppen, hon som har hand om det var jättebra och van vid stora fester. Var det något vi undrade över kunde vi fråga henne. Vi köpte maten själva och körde dit den dagen innan, och fick på så sätt ner priset på maten massor. Vi hade trerätters och för 80 pers gick maten endast på 2500 kr. Kokerskan är jätteduktig och maten blev hur god som helst :) De tar 100 kr/person och timme vilket är ett mycket bra pris.
    Vi är helnöjda med Jörlandagården! :)

    Lindha
    Den är inte helt fel :) Har ni varit och kollat på den ?

  • Dallandra

    20060826
    Jag har själv inte sovit där men har släkt som har gjort det och de var jättenöjda. De rum som jag har sett (hälsade på släkten när de bodde där) var fräscha och fina.

  • Dallandra

    herman
    Så var det för oss också, jag tror att fick vet präst i april någon gång och vi träffade honom inte förrän samma vecka vi skulle gifta oss.. så det är ingen brådska :)

  • Dallandra

    Jag har inte heller hört att brudgum och marskalk eller bestman ska ha likadana kläder.. vår marskalk hyrde matchande väst och pastrong och hade en mörkkostym och det blev jättebra.

Svar på tråden Stenungsund 2006