• Orustbrud

    Stenungsund 2006

    Hejsan. Ny här. Jag planerar bröllop på Orust i augusti 06. Troligtvis blir vigseln i Hälleviksstrand kyrka. Verkar vara fler som ska gifta sig där.?

  • Orustbrud

    Tack.
    Har hela tiden tänkt på vårat bröllop som väldigt enkelt och ledigt, men när man väl börjar att kolla runt är det mycket som ska planeras.
    Mitt 1:a problem är att finna en präst. Den nuvarande går i pension i juni.

  • Orustbrud

    Är det någon som känner till en bra präst i närheten? Helst skulle vi vilja ha en kvinnlig men så klart får personkemin avgöra.

    Som det ser ut nu blir bröllopet den 5/8

  • Orustbrud

    Tack för alla välkomnande. Man känner sig faktiskt riktigt välkommen.
    Vera08: Ja, jag kommer från Orust, Henån, men bor nu i Uddevalla.

    Linslus:Nej, jag var inte på plats utan verkar ha haft riktigt tur och tog den sista tiden när jag ringde nu i veckan.
    Vi hade tänkt att ha ett borgeligt bröllop men tyckte det var svårare att få till ceremonin som vi ville ha den. Har ännu inte helt bestämt oss hur vi ska göra.

  • Orustbrud

    Idag ska vi och titta på festplats!! (Tofta gård) Jag hoppas så himla mycket på det här stället. Det skulle passa den lantliga stil vi skulle vilja ha. Har dock hört lite blandat om de som driver stället.
    Ja, ja. Det är inte dom jag ska gifta mig med.

  • Orustbrud

    Grönt är skönt:
    Har ni fått tag i präst ännu? Tips??
    Har hittills bara pratat väldigt kort med damen som driver det (Mia) och då lät hon helt OK, men det återstår att se om några timmar. Berättar mer när jag vet.

  • Orustbrud

    Hej på er. Var på Tofta gård igår.
    Stället är så underbart fint och är precis så som vi skulle vilja ha vårt bröllop. Lantligt, mysigt och nästan som hemma fast större. Vi hade väl hoppats på att priserna skulle kännas lite mer humana också. Det är ju lite av tanken med vårt avslappnade bröllop. Hade tänkt en veg. buffé eftersom vi är vegetarianer, men också för att det är så otroligt billiga råvaror. Det skulle kosta 600/person och då ingår inte ens dryck till maten. Tydligen är priset samma oavsett vad maten består av!?? Kan man jämföra oxfilé med grönsakspaj? Detta var bara en liten del av vad allt skulle gå på och våran budget kraschade redan vid middagen. Synd!

  • Orustbrud

    Linslus: Ja, de kostar 17.900 att hyra hela stället vilket är ett krav i fall man ska ha ett bröllop eller större fest där.

  • Orustbrud

    Har ännu inte kommit på något annat alternativ på festplats. Tips??

    Madame Glamour har mycket bra i varierande priser. Just nu är det lite utplockat men de kommer att få in nytt i november. Hittade själv en klänning där som jag spontanköpte i fredags. 1800:- (!!) Med lite justeringar kommer den bli precis vad jag vill ha.

  • Orustbrud

    Hej på er.
    Här är en till som haft fullt upp med annat i några dagar.

    Klänningen från madame glamour var på rea men ordinarie pris var inte mer än 2500:- Jag hade tur, min smak för det enkla gjorde också att priset blev därefter.

    Vi har hittat ett annat alternativ på festplats. Vi ska troligtvis dit och kolla idag. Paret som äger/driver stället verkar vara mysiga. Spännande.
    Nackdelen med platsen är att den ligger ganska långt ifrån den tänkta vigselplatsen, men allt går ju att lösa.

Svar på tråden Stenungsund 2006