• Lindha

    Stenungsund 2006

    Den enda butik jag varit i i Göteborg är johan´s högtidskläder. Dom var absolut inte otrevliga, men det kändes inte rätt för mig. Dom andra har jag inte ens besökt eftersom jag har hört att dom ska vara väldigt otrevliga. Man får inte prova klänningarna och absolut inte ta kort. Så jag offrade inte ens tid på att ge dom en chans.
    Jag har varit på Dreamnette i Trollhättan, Madame Glamour i Uddevalla, Swahns i kungsbacka och Butik Juliana i Nygård. Alla var verkligen jättetrevliga och hjälpsamma. Slutade med att jag hittade min klänning hos Annelie på Butik Juliana. Min m2b ska även hyra sina kläder därifrån.
    Min m2b och hans bestmen ska inte ha likadana kläder. Johan ska ha en ljusgrårandig frockcoat, grå och rosa blommig väst, rosa plastrong och rosa näsduk. Hans bestmen kommer ha en vanlig grå kostym.

    Nä tjejer nu ska jag iväg och köpa papper till våra inbjudningar. :)

  • Lindha

    Linslus jag har heller aldrig hört att brudgummen och hans bestmen ska ha likadana kläder. Vi har inte heller råd att betala kläder till varken vår tärna eller bestmen. Men vi har sån himla tur så min tärna ska ha en rosa klänning och Johans bestmen ska ha grå kostym. Så dom kommer matcha oss kanonbra! :)

  • Lindha

    20060826 ett tips är att ta kontakt med Eironora i Göteborg. Dom ligger på Eklandagatan tror jag. Bra priser på att sy upp klänningar. Då kan du ju få den precis som du vill ha den. :)

  • Lindha

    OJ vad mycket ni har hunnit skriva på ett par dagar! :)

    Igår skulle jag plugga inför mitt prov som jag hade i morse. Hade lämnat bort Ebba till mina föräldrar för att få lugn och ro och verkligen kunna koncentrera mig. Jag somnade kl 20! :) Jag var helt slut, kunde inte hålla mig vaken en sekund till! ;)

    Jag vet inte riktigt vad jag ska ta tag i nu när det gäller planeringen. Nästa steg är väl, förutom att få gjort inbjudningarna, att börja fundera på psalmer och låtar till själva vigseln. Har fått låna en psalmbok från kyrkan så nu får det bli allsång nån kväll. Hi Hi! :)

  • Lindha

    Här har ni lite tips på "pyssel-butiker" i Göteborg:

    FORMAT - har massa papper, kort, kuvert, stämplar, embossingpulver, mm
    ARKIVET - har ungefär samma utbud som Format
    INEX - papper, stämplar, saxar, pennor, paljetter... ja massa kul!
    PANDURO - ja det ver ju alla vad dom har Kul!
    MATTON - papper, kort, kuvert, stämplar, mm
    SCRAPBOOKING ETC - ska ligga på Danska vägen någonstans, har aldrig varit där själv, men den ska vara bra säger dom som vet :)

  • Lindha

    Japp nu har vi bestämt oss! :) Kortet kommer vara vitt, ett A5 vikt på höjden. Insidan kommer vara rosa, på första sidan står själva inbjudan, på andra sidan lite information, på tredje sidan står vägbeskrivning och fjärde sidan har vi klistrat fast i själva kortet. På framsidan kommer vi stämpla och embossa två hjärtat, ett silvrigt och ett rosa. Så kommer det stå inbjudan i silver. Och runt om kortet knyter vi ett smalt rosa sidenband, så rosetten hamnar mellan hjärtanen och "inbjudan". Svårt att förklara, ska lägga upp bilder så fort vi gjort klart ett bra provex.

  • Lindha

    Jag och min mamma var på "smink-kurs" på Make up store inne i Göteborg. Kostade 495:- tror jag och så fick man plocka ut varor för den summan oxå. Kul att bli sminkad, men jag lärde mig inte så mycket

  • Lindha

    Ska man få bekräftelse på bokningen av kyrkan??? Vi bokade kyrkan i mars någon gång tror jag och har inte fått någon skriftlig bekräftelse.

  • Lindha

    Jag och Johan var på Stockens camping för 3år sen tror jag. Hade en 4 bäddsstuga utan dusch och WC men med pentry. Vi var helnöjda med stugan men själva campingen var såååååååå tråkig! Men om man bara ska bo där i samband med ett bröllop så tycker jag att det är ett riktigt bra alternativ.

  • Lindha

    Jag tror oxå att det är så som Linslus säger, att ett Troll är ett "falskt2 inlägg, enbart för att provocera.

    Nu ska vi snart gå och hälsa våra nya grannar välkomna hit. En tjej här från BT faktiskt! Lite kul att dom köpt hus på gården neranför våran. :)

    Ha en underbar helg allihopa!

  • Lindha

    Måste bara fråga... Hälleviksstrand, är det den där röda jättefina kyrkan? Lite annorlunda.

  • Lindha

    Åkte förbi den när vi var på Orust för 2½år sen. Var tvungna att stanna för vi tyckte att den var så himla häftig. Tyvärr så var den stängd så vi kunde inte se insidan.

  • Lindha

    Jag är oxå mammaledig men känner att jag inte alls har någon tid ;)

  • Lindha

    Har hört att Eva Ouirbach oxå ska vara jättetrevlig. Men hon tar inga digitala bilder utan bara "vanliga" bilder.

  • Lindha

    OJ vad mycket det var att läsa ikapp. Kul! :)

    Vi kommer ha min kusin som tärna och min sambos bästa vän som bestmen. Sen kommer vår dotter Ebba att vara brudnäbb, i april när vi gifter oss kommmer hon vara 1½år. Tänkte att hon kanske kan gå mellan vår tärna och bestmen på vägen in och ut. Men under själva vigselakten får hon sitta hos mormor och morfar, om hon vill. Hon är ju så liten så det får bli som det blir! Först hade vi tänkt lämna bort henne efter själva vigseln, men efter övertalning från våra mammor så kommer hon få vara med på middagen oxå. Men vår 14-åriga granne ska vara barnvakt så Ebba får sitta tillsammans med henne. Sen finns det ett litet rum på övervåningen där dom kan leka och där tanken är att Ebba ska sova. Vi kommer ha ett småbarnsfritt bröllop, alltså små barn är inte välkomna, men mina kusiner på 10, 12 och 17år + våra grannar på 12 och 14år är bjudna. Jag tycker att dom är så stora så dom har koll på hur man uppför sig. Men däremot vill vi inte ha en massa småbarn med allt vad det innebär, så dom får stanna hemma och sova. Min kusin och hans fru bor i Stockholm och jag vet att dom inte vill lämna sin lilla dotter till någon annan. Min moster har frågat om inte dom kan få ta med sig henne, dom bor ju så långt bort. Men vi har sagt nej, vi vill ha ett barnfritt bröllop punkt slut. Sen får folk bli hur sura dom vill, det är ju vårat bröllop så vi bestämmer. :)

    Ang häst och vagn så ska vi anlita en tjej från Lödöse. Hon är kanske inte lika proffsig som dom här stora företagen, men hon är billigare! :) Om ni vill ha hennes nr så kan ni väl maila mig? Vill inte lämna ut det här. lindha_h@hotmail.com

    Ha en fortsatt bra helg tjejer!

  • Lindha

    Fotografering innan vigseln på Bohus fästning, fotografering av vigseln i Västerlanda och foto av mingel utanför kyrkan. Alla bilderna på dvd och några förstoringar. För det får vi betala 3500:-. Du själv då Linslus, vad får ni betala? ;)

  • Lindha

    2006Std vi ska ha häst &vagn för 2500:-. Hon bor i Lödöse så jag vet inte om det blir dyrare ju längre bort. Om du mailar mail så kan du få hennes nr, vill inte lägga ut det här. lindha_h@hotmail.com

  • Lindha

    Gnizz japp slottet du menar är Thorskogs slott. Har aldrig varit där, men åker ofta förbi nere på vägen, har aven kikat på deras hemsida. När vi började prata bröllop så kollade vi upp dom men det var alldeles för dyrt för oss. Tyvärr!

  • Lindha

    Självklart kan man ha en röd klänning när man gifter sig! Varför måste man vara som alla andra?

Svar på tråden Stenungsund 2006