• na76

    Linköpingsfruarna!

    Hej

    Låter jättetrevligt Caroline.

    Sitter här och försöker få ordning på de kort jag tänkte framkalla. Det är lite pilligt.

  • na76

    Hej

    Tessan: Ska kolla tidningen idag, vad spännande. Vi tänkte ge bort förstoringar i julklapp.

    Håller fortfarande på med att få ändan ur vagnen när det gäller tackkorten. Fotografen kunde fixa passpartouterna och Kortdesign gör korten så nu kanske jag kan få iväg dom inom dom närmsta 2 veckorna.

    Har köpt fotoalbum till våra kort och nu gäller det att välja ut vilka vi ska printa ut av våra digital bilder.

  • na76

    Hej tjejer

    Marfa: Om det är 1/10 du menar så kan jag nog inte. Ska vara i sommarstugan den helgen. Men hoppas isåfall på att vi kan ses hos Decorist sen.

    Nu har jag varit och hämtat fotona som vi ska ha till tackkort. Igår fick vi filmen från vårt bröllop som en kamrat filmat. Var så spännande att se. Det hände lite saker runtomkring i kyrkan som man inte märkte alls när man var där. Idag har jag hållt föredrag för 200 pers i konsert och kongress. Tänk att jag överlevde den pärsen och det gick riktigt bra.

  • na76

    Hej

    Jag tror jag kan alla de datum som Decorist föreslog, åtminstone som det ser ut i almanackan nu. Ha det bra alla.

  • na76

    Hej

    Jag kan också den 23/10. Tessan och Marfa, såg er i Linköpingsposten. Ha det bra.

  • na76

    Hej

    Brud i sina bästa år: Jag har en tidning som du kan få av mig.

    Ha det bra allihop. Vi ses förhoppningsvis nästa helg.

  • na76

    Hej

    För mig skulle det bli bra vid tvåtiden om det passar er andra. Då är det ju fortfarande ljust så vi får se Decorists hus och trädgård. Sammåkning vore bra. Själv kör jag inte bil, håller på och ska lära mig igen (har körkort men har inte kört på flera år). Finns det annars någon buss som stannar i närheten av dig Decorist? Ska till Norrland på torsdag men kommer hem på lördag e.m. Ha det bra alla fruar.

  • na76

    Hej

    Calice: Det blir kanske bara du och jag då på söndag. Jag ska be min man att han kanske kan skjutsa oss till Decorist ifall inte Marfa kan följa med eller inte har bil. Han vill säkert ändå att vi åker förbi vårt hus för att se hur långt dom har kommit med bygget. Det ligger nära där Decorist bor. Har du möjlighet att komma bort till oss isåfall? Vi kanske kan ta bussen hem, det går en vid ca sex. Dom verkar bara gå var tredje timme nämligen.
    Hör av mig på lördag.

    Decorist: Jag ringer på lördag, tror jag vet vart vi ska enl. gula sidorna.

  • na76

    Hej

    Skrivet detta igen. Hade visst råkat skriva det i din andra tråd Calice där du frågade om albumen.

    Calice: Jag har som sagt varit runt hela stan för någon månad sen och letat efter ett bra fotoalbum. Var på ordning och reda, akademibokhandeln och bokia utan resultat. Antingen var det fel färg på framsidan, fel färg på papprena eller så tog dom för lite kort. Till slut hittade jag ett skinn album på fujifilm för 500 bilder till rimligt pris med svarta blad. Jag har också köpt en silverpenna för att kunna skriva i det. Du ville ju inte ha några krusiduller men på Handplockat finns dom där vita fotoalbumen med rosor som den här nätbutiken Plumeria säljer.

    Mafa hoppas du kan komma med på söndag. Du kan också åka med oss dit. Lättast är om du också kommer bort till mig.

  • na76

    Hej

    Calice och Marfa: Ska vi åka vid halv tvåtiden då? Marfa har du möjlighet att hämta upp oss? Jag kan inte hitta lappen med era telefonnummer i packningsröran.

    Ni kanske kan svara här eller ringa mig.

  • na76

    Hej

    Marfa: Tack, det passar mig bra.

  • na76

    Hej

    Marfa: Du kan hämta oss vid tage danielsson statyn (konsert och kongress). Ska bli så kul att se er alla.

  • na76

    Hej

    Decorist tack för senast. Maten var jättegod. Det var roligt att träffa er alla. Nästa träff blir hos mig i vår.

  • na76

    Hej tjejer

    Trevlig helg. Är det någon av er som minns när det var Decorist skulle visa blommor och var?

  • na76

    Hej alla

    Alltid bra med lite ny mat att laga hemma, man blir så trött på det gamla vanliga. Här packar och städar vi, nu börjar det äntligen synas resultat. Ugnen blänker så fint nu. På lördag går flytt lasset. Är så upphetsad.

    Calice: Finns ju så mycket fina grejer till jul nu som du kan köpa och dekorera med. Halens och Ellos har mycket fina grejer till skapliga priser.

  • na76

    Hej

    Det var jag som tipsade Aniara om den här tråden.

    Aniara: Det är ju här det finns möjlighet att få information om allt möjligt som rör bröllop från oss som redan är gifta.

  • na76

    Hej

    Sandella: Ny har vi flyttat och allt gick bra. Har fortfarande lite kvar att styra med som gardiner mm.

    Decorist: Tortellini lådan har jag lagat flera gånger och den är så god.

    Ha det bra alla.

  • na76

    Hej

    Aniara och Tindris:

    Jag hade festen på Mjellerumsgården och jag tyckte det var kanon och mina gäster likaså. Servicen flöt på kanon och det var inget strul. Vi hade med egen dator och högtalare som vi skötte musiken från.

    Tyckte faktiskt servicen var alldeles utmärkt och ringde dit flera gånger i omgångar med mina olika funderingar. Man ska prata med Anneli för det är hon som har hand om bröllopsplaneringen.

    Tindris, du kanske bara hade otur när du ringde och dom var mitt i matserveringen eller nåt. Vi bestämde en tid med Anneli en söndag och gick igenom lite olika funderingar på plats.

    Lokalen är inte så stor och till mig sa dom att har man närmare 75 gäster så finns det bara ett sätt man kan duka för att få in borden.

  • na76

    Hej

    Aniara:
    Vi hade inget honörsbord för det ville jag inte ha utan vi hade borden ställda som ett T ungefär fast det var mellanrum mellan borden eftersom det satt folk på bägge borden. Vi satt så vi såg alla gäster. Innan jag gjorde bordsplaceringen definitivt testade Anneli att ställa borden som vi ville ha så att vi visste att det gick att duka på det viset.

    Vi var ju 38 st och min nota slutade på var ca 18000 kr. Tårtan tog vi från Schelins så den är ej inkluderad i priset. Det är min text du hänvisar till tidigare i denna tråd och i den andra tråden du hänvisade till finns det mesta att läsa om vår fest där. Innan dansen dukades borden bort och det sattes småbord runt väggarna där folk kunde sitta under dansen. Då riggade vi också stereon. Hur god plats det finns för en synth under middagen beror säkert helt på hur mycket gäster ni har. Vid dansen däremot borde det inte vara något problem med en synth.

    Thindris: Dom har ju söndagsbuffe så dom kan ju ha varit mitt uppe i den när du ringde. Anneli säger nog inte så mycket själv utan du får leda samtalet och ställa frågorna så svarar hon. Jag frågade också en hel del om hur andra brukar göra och vad som är vanligast.

    Måste säga igen att dom gjorde verkligen våran bröllopsdag minnesvärd. Det var jättefint dukat, maten suveränt god och rikliga portioner. Inget strul och dom kollade regelbundet med toastmastern så att serveringen skulle komma i rätt läge med tanke på tal mm. Jag och min man fick särskilda stolar att sitta på, speciella glas (annorlunda mot de övriga gästerna). Gillar man en gammaldags lokal så passar Mjellerumsgården. På övervåningen har dom smårum med gammaldags soffor och bord och där tog vi fördrinken (pga regn så vi inte kunde vara ute). En del väljer också att ta kaffe/tårta där men vi åt den därnere.

    När det gäller frisör var jag på Studio22 och fick håret uppsatt och blev sminkad. Jag var innan på Make up store på konsultation och gjorde en bröllopssminkning där och köpte smink som vi sen använde på bröllopsdagen.

    Fotograferad blev jag hos Tomas Kihlman. Bilderna blev kanonbra.

  • na76

    Hej

    Thindris: Vi kunde duka typ som ett T eftersom vi bara var 38 gäster. Hade vi varit fler så hade det inte gått att ställa borden så. Det är egenligen bara 2 vanliga långbord som står så de bildar ett T. Gästerna satt på bägge sidor om båda borden. Vi ställde dom så för att vi skulle kunna se alla gäster och ingen behövde sitta med ryggen mot oss. Vi ville ju inte ha något vanligt honörsbord. Bordet som blir taket på T:t blir ju lite som ett honörsbord och där satt vi så vi såg ut över hela lokalen. Vi försökte sätta folk där vi trodde dom skulle ha trevligast. Våra föräldrar satt vid vårt bord men inte bredvid oss utan vi hade kompisar runtomkring.

    Aniara: Tårtan från Schelins kostade 45 kr/bit + extra för de handgjorda chokladrosor vi hade på tårtan. Vi hade chokladtårta (mörk chokladbotten, mjölkchokladmousse och sen täckt med mjölkchoklad och vita och mörkbruna chokladrosor). Supergott och många av gästerna har berömt den goda tårtan.

Svar på tråden Linköpingsfruarna!