• Josephine51

    Vestibulit! Funkar membrasin?

    Vestibulit, ja det är mycket vi kvinnor får drabbas av...

    Har själv den milda graden av vestibulit, dv.s att det smärtar endast under samlag och lite efteråt. Men det räcker för att vilja göra något åt det! Slutade med p-piller och undvek att ha sex ett längre tag och jag märkte skillnad!

    Men jag vill som sagt försöka bli helt frisk, för det går! Vi som är drabbade ska inte tappa hoppet.

    Har läst lite om att membrasin skulle ha hjälpt många, är det någon här som har testat och har några tips? Tänkte nämlingen testa det, allt är värt ett försök.

    Kram

  • Svar på tråden Vestibulit! Funkar membrasin?
  • strikeapose

    Vet inte om jag har vestibulit, men slemhinnorna är iaf väldigt sköra emellanåt vilket i bland kan få t följd att jag får "skavsår". Jag har provat Membrasin o tycker det hjälper, trots att jag inte varit så idog o tagit dem varje dag. Men jag tycker absolut du ska prova!

  • Nessie

    Första gången jag åt membrasin tyckte jag mig känna en förbättring, men sen hade jag inte råd längre. Blev sämre. Andra gången kände jag ingen förbättring, men gav det heller inte så lång tid heller.
    Nu har jag precis börjat igen, och tänker ge det ordentlig med tid om så behövs. Det är iaf värt ett försök.

  • Jebijoni

    Någon som kan berätta mer vad membrasin är för något? är det receptfritt?

  • Vilda_

    Membrasin är jättedyrt!!!! Jag har vestibulit, samma sort som du , den milda...om man nu kan kalla det så!! Har inte haft ngt sexliv på ett år snart. Jag får behandling med akupunktur och sjukgymnastik. Det är ju där problemet sitter. Slemhinnorna läker av sig själva så fort man lär sig att slappna av i bäckenbotten. Men under tiden är det visst många som blivit hjälpta av babyolja, billigare än membrasin iaf.

  • Vilda_

    ...ja just. Membrasin är ett naturläkemedel som ska hjälpa slemhinnorna att bli starkare. Det används ofta av äldre som av naturen får sköra slemhinnor i hela kroppen. Kan inte uttala mig om det hjälper eller ej, har inte prövat.

  • guinevere

    Jag har vestibulit men inget problem med slemhinnorna, för mig är det slidöppningen.

    Jag smörjer in mig med ViaMax sensitive gel varje kväll. Den är eg för att öka känslan genom att den innehåller arginin som ökar blodcirkulationen (enkelt beskrivet). Men jag smörjer lite runt slipöppningen och kan tack vare viamax nu ha sex igen!

    Bionordica, som säljer viamax sensitive gel, håller på att utreda argininets verkan vid vestibulit nu eftersom jag inte är den första som blivit hjälpt.

    Så det rekommenderar jag, finns att köpa på naturapotek och erotikaffärer.

  • strikeapose

    Guinevere - WOW! Vad bra att du hittat ngt som hjälpt dig. Jag blir jättesugen på att prova. Har dock läst i andra trådar tidigare att det finns de som använt den i det syfte den egentligen har (just att "öka känslan") o tyckt att den Och är det drygt?

  • strikeapose

    Nu hände ngt konstigt m mitt meddelande. Skulle stå på slutet "tyckt att den inte fungerar. Hur mkt är det den kostar? Och är det drygt?

  • Sara 2/9-06

    Jag gick till gynekologen och frågade om vestibulit. Till svar fick jag "det var bara något som någon hade hittat på, det finns så mycket trams på internet". Blev riktigt sårad och har inte gått dit efter det... Hur har ni fått hjälp?

  • micropop

    Sara 2/9 -06:
    Usch, det finns så många idioter! Om man säger att vestibulit är påhittat har man inte upplevt det. Din stackare som behövde träffa en så osympatisk gyn!

    Jag var hos flera gyn/barnmorskor på olika mottagningar, men ingen fattade vad som var fel, varför jag hade så ont. Hade bara ren tur att jag till slut hamnade hos en gyn som var specialist på smärta. Han sa bara åt mig att sluta med hormoner GENAST och aldrig äta det igen. Fick också en gel som var lätt bedövande att använda före och efter sex, om jag kände att jag behövde. Nu, ett år och en hel del tålamod senare har jag knappt några problem längre! :)

    Ska tillägga att jag hade den "mildare" varianten, och jag vet att det kan ta mkt längre tid att bli bättre. Men se till att få träffa en DUKTIG och SNÄLL gyn så kommer du också att få hjälp. Stor kram och lycka till! :)

  • LindyLou

    Micropop:

    Har varit hos gynekologen idag och fått reda på att det förmodligen är vestibulit jag har... Plockade genast ur p-ringen och fick med mig ett recept på Xylocain (en smärtstillande salva som jag ska använda som kur varje kcäll i c:a 2 månader). Vad var det för gel som du fick?

  • micropop

    LindyLou:
    Jag har för mig att det var just Xylocain jag fick. Tyckte det hjälpte jättemycket. Lite sitter säkert i huvudet också, jag tänkte att salvan hjälpte mot det onda, och då kände jag inte efter lika mycket. Hoppas verkligen att det hjälper dig också! :)

  • LindyLou

    Tack micropop:

    Känns skönt att höra att någon blivit hjälpt. Jag har faktiskt kört lite extra med Xylocainet och skall ju smörja varje kväll i två månader så nog attans ska jag bli hjälpt :D

  • annaglitter

    membrasin hjälper till med sköra slemhinnor. Jag har haft vestibulit men räknar mig som "frisk" nu. Däremot märker jag av vid förkylning och strax efter mens, då ju slemhinnorna blir skörare. Jag upplever att membrasin fungerar för att få bort torrheten, det blir fuktigare och mindre "slitigt" om man kan använda det uttrycket :)

  • guinevere

    Strikeapose:

    Man kan få en liten tub för ca 150kr. Det går åt lite mer mot vestibuliten än om man använder den för dess egentliga syfte.

    De har nyligen gjort om sensitive gel, den ska vara mer effektiv nu, provade den aldrig innan den blev förnyad. För mig känns den värmande och avslappnande.

    Min vestibulit var i form av smärta och rodnad i slidmynningen. Finns ju lite olika saker de kallar för vestibulit. Men jag rekommenderar de som har de "brinnande" symptomen i slidmynningen att prova.

  • LindyLou

    guinevere:

    Den där ViaMaxen låter alldeles förträfflig. Jag verkar ha samma problem som du; bara smärta och egentligen inga problem med torra slemhinnor.

    Du skrev att du smörjer på den varje kväll? Gör du det som en kur eller när det är "aktuellt"..? (Jag är singel för tillfället så det blir inget sex eftersom det gör för ont ändå...) Och när du skriver att det går åt "lite mer" - hur länge räcker en tub ungefär?

    Tack på förhand!

  • LindyLou

    TACK guinevere! Såg ditt svar i den andra tråden! :)

  • guinevere

    Jag vet inte riktigt hur länge en tub räcker. Jag har den stora, den är 30 ml. Har haft den sedan Första helgen i November 2005 å än så länge har jag använt typ 5 ml skulle jag tro. Tar väl en droppe på max 5 gånger 5 mm åt gången.

  • LindyLou

    Underbart, guinevere! Nu hoppas jag i o f s på att min Xylocainkur hjälper, men nu har jag iaf ett steg två utifall den inte gör det :)
    Man kanske t o m ska ta och kombinera dem..?

Svar på tråden Vestibulit! Funkar membrasin?