• LindyLou

    vestibulit! (långt)

    Jag har precis fått recept av min gynekolog på Xylocain (finns även receptfritt på Apoteket) som jag ska smörja på varje kväll i två månaders tid för att s a s "lura" mina nerver som sänder smärtsignaler. För min del har detta dykt upp under en period då jag inte varit sexuellt aktiv och jag har trott att det berott på att jag tidgare fick kondylom men nu har inget kondylom synts till på väldigt länge och jag har heller aldrig haft problem tidiagre när jag ätit p-piller men nu har jag p-ringen (som f ö är kanon på alla andra sätt).

    Undersökningen visade att allt var så fint och normalt som det kunde vara men jag ville inte tro att det skulle vara vestibulit (trodde liksom inte man kunde "få" det när man inte ens har sex...) och min gynekolog är ganska försiktig av sig och vill inte haspla ur sig sådant (det har ju gått lite inflation i saker som "stress", "utbrändhet" och "vestibulit") men det fanns liksom inget annat som den brännande smärtan kunde bero på. På mig sitter smärtan precis innanför öppningen och det är där man är som känsligast och har mest nerver. Nerverna är på helspänn och skickar smärtsignaler för minsta lilla (jag kan ha problem med att byta ringen, byta tampong och t o m att torka mig) och en av de behandlingar som provas är att smörja in med smärtstillande salva - alltså Xylocain - som en kur och få nerverna att s a s "tagga ner". Nu har jag kastat ur ringen och öppnat stora Xylocaintuben och hoppas att en tvåmånaderskur skall ge resultat.

    Jag skall även passa på att tipsa om att youghurt är alldeles utmärkt vid svamp och stör inte alls slemhinnorna på samma sätt som andra svampmedel så vid nästa svampkänning är det ICA och inte Apoteket som gäller för min del.

    Tvättar aldrig med tvål utan istället vatten och ibland olja och försöker smörja med jordnötolja för att inte slemhinnorna skall torka ut; emn nu hoppas jag veeerkligen på den här kuren!
    Nån annan som testat med Xylocain? Verkar vara många som har symptom men jag hittar inga konkreta tips på vad som hjälpt..?

Svar på tråden vestibulit! (långt)