Inlägg från: Hannaliten |Visa alla inlägg
  • Hannaliten

    Prata om känslor

    Hej på er..
    Jag har ett litet problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa.. Jag är tillsammans med världens finaste kille. Han är snäll på alla sätt och vis, omtänksam, generös, rolig och ser bra ut. Men han tycker inte om att prata om känslor.. Detta är jättejobbigt för mig eftersom jag är en sån människa som behöver ventilera vad jag känner. Jag har sagt detta till honom men han säger bara "Mmmm.." tittar bort och byter samtalsämne. Vad ska jag göra? Jag älskar honom men det känns så jobbigt att inte kunna prata med den man älskar om allt. Jag får istället prata med mina vänner. Några tips på hur jag ska nå fram till honom utan att sätta för stor press på honom? Menar det är ju hans personlighet det handlar om och jag vill inte pressa honom att bli någon han inte är..

  • Svar på tråden Prata om känslor
  • Hannaliten

    Vi har varit tillsammans i 4,5 år så jag tycker att han borde veta vid det här laget om han kan släppa mig nära eller inte.. Men jag tror att det kan vara som Solskinet skrev, att det har med hans uppväxt att göra. I hans familj är de inte speciellt känslosamma av sig. Inte så att de är otrevliga på något sätt men allt är liksom bara "praktiskt" eller hur man ska säga.. Det som jag tycker känns jobbigast med att inte kunna prata med min pojkvän är att det känns som man får gå igenom alla jobbiga saker helt själv.

  • Hannaliten

    Hmm.. ja jag kanske kräver för mycket av honom. Jag vill gärna ha tröst när jag är ledsen och förslag på lösningar när jag har problem. Han har sagt att han lyssnar på mig men att han har svårt att dela med sig av sina egna känslor. Så när jag pratar lyssnar han, om än något distraherat ibland.

Svar på tråden Prata om känslor