Inlägg från: Jenny_Åland |Visa alla inlägg
  • Jenny_Åland

    2008 Sommarbröllop, tråd 3!

    Som June20 säger så så kan man aldrig ha för lite tärnor. Man bestämmer själv hur många eller om man inte vill ha någon alls för den delen. Jag velar lite hit och dit om jag ska ha en eller 2. Jag har bestämt mig för att inte ha någon av mina vänner eftersom det är svårt att välja mellan dom, istället vill jag ha mina 2 systrar eller bara den ena.

  • Jenny_Åland

    Vi har vetat var vi ska gifta oss i många år redan. Så lustigt. Jag minns när vi åkte förbi kyrkan för flera år sen och jag sa: Är det här vi ska gifta oss sen" mest på skämt sa jag det, men nu ska det bli så :D Festen ska vi ha i samma kommun som kyrkan. Det blir troligtvis hyrd bygdegård så vi kan dekorera och planera festlokalen som vi vill.

  • Jenny_Åland

    Tack Ms Nordqvist :D

    Mysan 98: er sida är fin ;) Vi har inte fått in några bilder på vår sida än. Så det finns inte så mycket att titta på. men det kommer allt eftersom vi närmar oss bröllopet.

  • Jenny_Åland

    Vi ska ha 50-talstema på vårt bröllop. Det får väl räknas som annorlunda? Jag funderar mycket på hur vi ska få till det.. Många idéer som snurrar runt. Såg att Lagerhaus har lite Elvisprylar som jag ska köpa :D och så kommer vi nog att beställa en tårta som är lite annorlunda. Fick tipset av Yllo att beställa den från cakedesign ;) Och så letar jag acessoarer som vi ska ha i 50-talsstil (handväska, skor m.m.)

  • Jenny_Åland

    Jag kan inte heller med att klippa i tidningar. Jag älskar inredning och prenumenerar på 2 inredningstidningar. Sambon blir galen på att jag sparar ALLA nummer eftersom jag vill ha allt kvar. Skulle jag klara av att klippa i dem, skulle jag kunna kasta massor och bara spara de reportage jag tyckte var bra. men jag vill inte förstöra tidningen

  • Jenny_Åland

    Att ha baren till självkostnadspris är en bra idé. Vi kommer att ha hyrd lokal. Där kommer det inte att finnas en bar. Om vi vill ha bar får vi fixa det själva. Är det ändå att ha bar till själkostnadspris? Isf. måste vi räkna ut priserna själva. Är det snålt att låta gästerna betala för bardricka vi redan köpt in?

  • Jenny_Åland

    Då kommer vi nog göra såhär: Vi bjuder på brudskål och drycker till maten samt kaffe avec. Efter middagen öppnar baren där man kan köpa alkohol och alkoholfria alternativ. Eftersom vi kommer att köpa det mesta av alkoholen på nån av ålandsbåtarnas taxfreeshop blir det billigt att köpa in (skattefritt) och barpriserna blir små :)

  • Jenny_Åland

    MrsNyberg2B

    Vi kommer att skriva det i inbjudan t.ex. "efter middagen öppnar baren där man kan köpa alkoholhaltiga drycker samt alkoholfria alternativ"

    Om vi ska bjuda på läsk och alkoholfria drinkar har vi inte bestämt än. På ett sätt skulle man vilja bjuda på det eftersom det är billigare än alkoholen.

  • Jenny_Åland

    Thailands brud

    Jag jobbar på restaurang och har gått i restaurangskola. Så jag kommer att använda mina kontakter för festen. 1 bartender och några servitörer är inte så svårt att hitta. jag hör efter med kolleger och f.d. klasskompisar. Jag tänkte göra så att jag betalar dem en summa för kvällen istället för timpenning. Det blir enklare att räkna ut kostnaden då.

    Vi kommer nog att ha en ganska enkel prislista för baren. 1 euro för öl, vin och ev. cider. Drinkar 2,50 euro. Alkoholfria alternativ 0 euro. Enbart sprit (t.ex. 4 cl cognac, 4 cl vodka...) 2 euro.

  • Jenny_Åland

    Jag och min sambo har drömt om hus länge nu. Vi vill absolut inte bo i stan mer och absolut flytta från lägenheten. Våra katter skulle trivas jättebra på landet :) Och vill folk hälsa på så kommer de. Min mamma bor vid världens ände känns det som (25 km från mig). men nog far jag och hälsar på för det ;)

    Nästa år när jag är färdigutbildad och förhoppningsvis fått fast jobb ska vi börja leta igen. Vi drömmer om att köpa en tomt vid vattnet och bygga huset själva. Det borde inte bli så dyrt med tanke på att vi bor på en ö. Finns många tomter med egen strand som inte är så dyra ;) Så kan vi ha våra båtar där också är tanken. Nu har vi båtarna vid småbåtshamnarna i stan.

  • Jenny_Åland

    Jag måste bara berätta det här. På senaste tiden så har jag drömt mardrömmar om bröllopet hela tiden. Senast i natt drömde jag att det var vår bröllopsdag.

    Men vi hade missat hälften av alla förberedelser och helt glömt bort att vi skulle gifta oss. Försenade hafsar jag och m2b på oss kläderna och jag hinner nätt och jämt fixa håret på mig själv. Det blir asfult :( Sen drar vi iväg till vigseln. När vi kommer dit har jag ingen vigselring. Så jag blir gift med förlovningsringen som är något billigt skräp vi hittat, begagnad plastring typ. Sen när det är dags för brudskål upptäcker jag att det är jättefå gäster. Paniik!! Vi glömde bort att skicka inbjudningskorten. Det visar sig att bara vissa har dykt upp (de som visste vilken dag vi skulle gifta oss) Min pappa är inte där till min stora besvikelse för han visste inte ens om det :( Sen äter vi en buffé som ingen gillar. Jag sätter mig och lipar i ett hörn. m2b säger: men det gör inget, vi reser bort bara du och jag och gifter oss på nytt och sen har vi fest för våra gäster när vi kommer hem.

    Gissa om jag var chockad när jag vaknade. Tur att allt bara var en dröm!!

  • Jenny_Åland

    vad kul att du varit på bröllop :) i min släkt är det torka på bröllop.. jag har inte varit på bröllop sen 1997. och det lär inte bli nåt heller före vi gifter oss.

  • Jenny_Åland

    blivandefruandersson08

    Precis samma situation som jag då. Många som skaffat barn och förlovat sig men inga bröllop.

  • Jenny_Åland

    Om man ser på datumet när den här tråden började så innebär det att det är 3 månader sen tråden startade. Kanske dags för en ny då?

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 3!