• soffan80

    ungdomsspiral??

    Var och partajade igår
    Då kom snacket upp om preventivmedel, då rrkomenderade den ena tjejen ungdoms spiral! jag har sökt på nätet men hitta den inte, är den nån som har den el rekomendera den?, den verka inte va så vanlig.
    // Soffan

  • Svar på tråden ungdomsspiral??
  • pickolina

    Trist att den erfarenheten kostade mig 450:- men får väl se det positivt, nu vet jag verkligen att jag inte vill äta p-piller.

  • Jozzylecter

    Fattar inte hur samma hormon som får mig att må vidrigt en vecka i månaden, när tillsatt i större dos utifrån helst plötsligt skulle få mig att må super. Progesteron är en förbannelse. Och barnmorskan bara vill trycka i en piller... Har inget förtroende kvar.

  • soffan80

    nä det är verkligen inte nyttigt för kroppen,som tur är har jag en underbar sambo som mer el mindre ber mig at sluta att äta dom, tur att man har det stödet!

  • tattar-Emma

    soffan80

    Jag tvekade också med att sluta en av gångerna, var rädd att känna mig tråkig på nåt sätt, tappa det där med "alltid redo". Men så blev det inte alls, tvärtom blev det annorlunda sex med kondom (rolig omväxling) och sen annorlunda igen när jag fixade spiral.

  • Malin22

    jag är precis tvärtom, jag mår jättebra av att äta p-piller. Ingen mensvärk, ingen PMS, ingenting. Jag slutade med dem för att jag hade vestibulit och fick höra att man alltid skulle testa att sluta men märkte ingen skillnad (var ju inte så konstigt eftersom jag haft vest. innan jag började med dem). Nu hade jag gärna börjat igen men är över 20 nu och det känns som att det är lite för dyrt....

  • Lena+Mattias=sant

    Började äta p-piller när jag nästan var 18. slutade för drygt ett år sen (fyller 26 snart). De första 5-7 hade jag inga biverkningar alls utan bara positiva effekter. Sen så verkade som om kroppen sa, nej nu får det vara nog. Min sexlust försvann och underlivet började bråka. Nu bråkar kroppen bara kring mens (torrt och kliar) och sexlusten är ibland för mycket för min kille ;)

  • Meddelande borttaget
  • soffan80

    Lena+Mattias=sant
    Den ända fördelen är väl att jag inte har märkt av nått av bristande sexlust och att mensen kommer i tid, min krånglade hela tiden i min ungdom..

  • pickolina

    soffan80

    Min mens krånglade oxå väldigt mycket när jag var yngre och det var därför jag börja med p-piller. Jag var nämligen oskuld och hade inte sex förrän flera år efter så jag behövde absolut inget preventivmedel... Jag upplevde inte heller någon brist på sexlust med mina piller och det var underbart att veta när mensen kom osv....

    Men faktum är att min mens är ganska regelbunden nu efter jag slutat, så det har inte varit några problem alls...

    Sexlusten är densamma, på topp dvs.. :) Men jag är gladare, har mindre huvudvärk, mår bättre generellt + har inga flytningar längre.... När jag började med piller igen i måndags så fick jag omedelbart huvudvärk, illamående och blev nedstämd... Slutade redan efter tre dagar... Jag tänker inte må så, inte ens de första månaderna...speciellt som jag vet att man oftast inte märker om biverkningarna försvinner sedan eller om man bara vant sig vid dem... :(

    Jag säger bara en sak, VÅGA TESTA i alla fall!

  • soffan80

    pickolina
    Jag ska verkligen ta tag i det där... ´Det låter helt sjukt fattar inte varför jag inte kan sluta! när jag vet att man kommer mår bättre..

  • pickolina

    soffan80

    Jag förstår dig mer än väl... Det tog lååång tid innan jag tog beslutet att sluta. Jag funderade på det här med mensen och vad man skulle anv för preventivmedel istället osv... Minns inte vad det var som fick mig att sluta till slut, första gången dvs. Sedan träffade jag en kille och vi körde oskyddat LÄNGE.. Alltid avbrutet dock men... Ja så jag började ju igen så klart... Sedan har jag velat fram och tillbaka tills jag bestämde mig för att sluta med alla mediciner + mina piller, för att se vad som skulle hända...och när jag nu tänkte börja igen så märkte jag så starkt vad de gjorde med mig så jag bestämde mig omedelbart för att inte ge mig in på det igen....

    Å som sagt, jag har inga problem med mensen, som jag hade när jag var yngre...

    Du kan ju alltid börja med pillerna igen om du ångrar dig.. :)

  • soffan80

    precis man har ju inget och förlora, dom försvinner ju förmodligen inte på marknaden än...

Svar på tråden ungdomsspiral??