• M.B.

    Bokat tid, vad väljer jag?

    Jag har prövat p-piller (4år) och p-stav (6 månader). Efter dessa metoder har jag nu varit drygt 3 år helt utan p-medel. Jag klarade inte av hormonerna i p-piller, ett ut av största anledningarna varför jag slutade var att pillren tog död på min sexlust helt. Och vad har man p-medel till för då?

    P-staven däremot orsakade en kraftig blödning som inte gick över alls. Blödde vissa dagar mer än andra, men blödningen gick inte helt över någonsin. Efter 6 månader plockades staven ut och blödningen upphörde. Träffade då en gyn som berättade om alla p-medel ute på marknaden, men kunde inte rekommendera något av dessa pga. att min kropp helt enkelt inte verkade tåla extra hormoner.

    Enda alternativet som hon kunde tänka sig var att sätta in en kopparspiral, men backade ur insättningen några veckor senare, då hon vid närmare eftertanke känt att det inte skulle vara helt rätt att sätta in en kopparspiral i en ung tjej som inte fött barn.

    Hursom.. de senaste dryga 3 åren har vi haft helt oskyddat 6, men inte har det blivit några oönskade saker för det. Fertlitet varierar ju kraftigt från person till person, men normalt sätt så är det inte speciellt lätt att bli med barn ändå. Mycket som måste klaffa för det.

    Hoppas i varje fall att du hittar något som passar dig och att det som jag berättat har varit till någon hjälp. Lycka till!

  • M.B.

    En ut av mina närmaste vänner blev gravid fast hon tog sina p-piller på prick exakt som de ska tas. BM förstod inte heller hur det gått till riktigt.

    En bekant till mig kom med chockbesked för två månader sedan - hon var gravid i 8:ånde månaden! Hon visste inget förrän då, eftersom hon fick en p-spruta med 3 månaders mellan rum och hon fick inga blödningar däremellan. Hon är lite rund, så hom hade inte reagerat över någon viktökning eller växande mage heller. Hursom, så födde hon en fullt frisk liten tjej för knappt 3 veckor sedan. Visst, hon är lycklig som mamma.. men har anmält preparaten, då hon inte hade precis planerat att detta skulle hända.

    Det som min BM tvivlade över när hon sa att jag inte borde sätta in en kopparspiral var att det dels finns en rätt stor infektionsrisk (enligt henne) för mig. Och dessutom sa hon att det skulle göra riktigt ont att sätta in en spiral i mig, då jag inte fött barn. jag vill ju inte utsätta min kropp för mer smärta bara för att eventuellt I`NTE bli med barn.. ingen p-medel är ju 100% säkert ändå. Jag tar hellre mina chanser än torterar min kropp med något som kan vara helt onödigt.

  • M.B.

    För mig var det rena tortyren med p-piller och p-staven. Liksom, hur roligt är det att blöda dag in och dag ut i ett halvår? ..snacka om att man då skulle behövt ha en menskopp. OT - har faktiskt fått min menskopp idag hem med posten..

    Men ja, nu har jag kört över 3år utan några som helst p-medel. Han använder inte heller något.. alltså vi kör helt utan skydd. Händer det något, så händer det. Och än så länge har det ju inte blivit några graviditeter, så visst börjar jag misstänka att vi kanske inte kan få barn alls. Men men, det tänker jag inte bekymra mig om än. Och vore det så illa, så kan jag ju ändå alltid bli mamma.. finns tusentals barn där ute i världen som inte har några föräldrar.

  • M.B.

    Blöder inte av p-piller, utan blöder av p-staven... p-piller gjorde däremot att jag mådde psykiskt dåligt flera år.. och tappade 6lusten helt.

  • M.B.

    Jocelyn

    Tror att du missförstått en hel del av det som skrivits i denna tråd. Jag kan ju bara tala för mig själv och måste säga att jag knappast fört någon propaganda. Jag berättar bara mina egna upplevelser och vad jag mår bäst utav. Är inte syftet med denna forum ändå att hjälpa andra och berätta vad man själv varit med om?

    Jag har aldrig sagt att ingen skulle kunna må bra utav p-medel med hormoner. Det finns nog sådana personer, fast jag inte känner personligen en enda. Men jag själv mår inte bra ut av dessa preparat och önskar ingen annan samma sak. Vill bara att folk ska tänka före innan dom hoppar på en behandling som KAN vara skadlig. Nothing more nothing less..

Svar på tråden Bokat tid, vad väljer jag?