Inlägg från: Ung drömmare |Visa alla inlägg
  • Ung drömmare

    Bokat tid, vad väljer jag?

    Hej alla!

    Jag har efter att ha varit utan preventivmedel i snart 2år pga att jag drabbades av torra slemhinnor, oregelbunden mens och brinnande vulva.
    Nu är allt i sin ordning, men pga ett misslyckat försök att använda pessar (tålde inte medlet och blev skinnflådd :S) så står jag där igen och vet inte vad jag till mig. Den första gynekologen som jag rådfrågade efter att jag slutade med Folistrell sa att jag skulle vänta i 6mån och sedan återkomma för ev utprovning av nytt, jag väntade lite för säkerhet skull och då hade hon slutat. Den andra som var en barnmorska tog och rådfrågade i sin tur hela läkarteamet och de avrådde mig från hormoner, pga de bivekningar som jag har haft. Fast jag kan idag medge att jag slarvade ganska grovt ibland, eftersom det är inte så enkelt för en 17åring att ta i god tid jämt.Så jag hoppas innerligt att jag kan ta hormoner (även om jag tycker inte direkt om att tillföra något artificiellt medel)
    Jag tänkte fråga om p-spruta ev, för jag kan ju bara egentligen sluta ta den efter 3mån och då slipper jag i jämförelse med spiral och stav,åka in och ta ut. Piller är uteslutet (för dålig att komma ihåg) och blodpropp i familjen gör att det funkar inte med kombinerade.
    Tacksam för svar om vad ni tycker verka vara den mest lämpliga preventivmedlet.
    Med vänliga hälsningar
    Ung Drömmare

  • Svar på tråden Bokat tid, vad väljer jag?
  • Ung drömmare

    Ingen fara :) . Jag vill ju först se om det funkar med p-spruta. Jag är väldigt rädd för ingrepp (med tanke på staven) och har lite svårt att sätta mig in i tanken att jag har något främmande föremål i underlivet eller i huden...

  • Ung drömmare

    Har funderat på p-dator men funkar det verkligen om man är oregelbunden?
    Glömde nämna att jag fortfarande är oregelbunden men att jag idag inte får iaf mens 2-3ggr i månaden och dessutom i minst 6dagar.
    Annars hade jag gärna investerat mig i en på en gång.

  • Ung drömmare

    Kopparspiral är ett av alternativen som fanns kvar efter att jag fick senaste rådet.
    Men det är inte säkert jag kan ha det ändå, med tanke på jag har lätt för att dra på mig infektioner och eftersom det ökar med kopparspiralen. Men, men jag har mycket tid kvar att fundera och höra mig för. Det viktigaste är att jag mår bra. Min älskling sen många år har varit så orolig för mig jämt när jag ska gå till gyn, pga att han vet vilket jag hade under perioden då jag bara blödde och kved efteråt pga skadorna. Men det kan ju vara en bra idé att kanske om än bara ett tag gå tillbaka till miniPiller som jocelyn säger och bara testa om jag klarar av dem. Det finns ju ändå lite och välja på och med pillrerna kan jag ju sluta samma dag....
    Så vi får se. Har bokat tid den 30aug så vi får se vad hon säger om det...

Svar på tråden Bokat tid, vad väljer jag?