Äntligen fredag del 7
MC: Hoppas att det var detta du var ute efter.
PICKELS
1 kg blandade grönsaker
Dillkvistar
Vitlöksklyftor
Saltlag:
1L vatten
1dl salt
Ättikslag:
2dl ättika +
3dl vatten
4dl socker
1/2msk kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
1/2tsk vitpepparkorn
2 lagerblad
Förväll grönsakerna.
Blanda saltlagen. Lägg alla grönsaker i en skål, häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt ett dygn.
Låt grönsakerna rinna av. Fördela dom i glsburkar och lägg i en vilöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.
Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på locket. Förvara burkarna svalt. Färdigt att äta efter 3 veckor. Blir 1 1/2L färdig pickels och håller i 6-12 mån.