• Rugbytjej

    LadyComp

    Hej alla!

    Jag är jättesugen på att börja använda LadyComp som preventivmedel, har kopparspiral nu och är trött på att blöda 15 dagar i månaden. Har läst en del om ladycompen och det hela låter ju jättebra, men lite orolig är jag ändå över säkerheten, hur kan man veta att den är så säker? Varför säljs den inte i Sverige?

    Alla ni som använder LadyComp (eller annan p-dator) får gärna dela med er av era erfarenheter. Fru September; jag har läst i tidigare inlägg att du använder ladycomp och är nöjd. Nu har det gått ännu några månader, hur känns det nu?

    Ska ringa min gyn på måndag och säga att jag vill ta ut spiralen och diskutera p-dator med henne. Vad vet barnmorskor generellt om p-datorer? Är de emot det och tycker "nej nej"?

    Skulle bli jätteglad om jag fick höra alla era åsikter!

  • Svar på tråden LadyComp
  • Rugbytjej

    Tack för svar! Dita Health?? Vad är det?

  • Rugbytjej

    Tack för svar!

    Jag har i alla fall bestämt mig för att ta ut spiralen och är nästan 100% säker på att köpa Ladycomp, men jag väntar nog ett par månader med det. Jag ska till Kina i mitten av december och är borta en månad och tänkte att jag lika bra kan vänta tills jag kommer hem från resan, tills dess kan vi använda kondom.

    Fru September: Kul att höra att du är nöjd, förhoppningsvis ansluter jag mig till den lilla skaran snart med! Men jag har ganska långa menscykler och lite oregelbundna, tror du att det gör någonting?

    S-T, varifrån beställde du? Och vilken kundtjänst pratade du med? Ladycompen görs ju, som jag har förstått det, i Tyskland, och Petra låter som någon svensk du pratat med, därför blev jag lite förvånad.

    Aaah, så spännande, egentligen skulle jag vilja köpa den bums!

  • Rugbytjej

    Hej!

    Igår var jag hos min barnmorska och tog ut spiralen och jag måste säga att det på något sätt kändes som en enorm lättnad - det har nog tyngt mig mer än jag vetat om. Jag pratade lite med henne om p-dator och Persona kände hon till, men ladycomp hade hon aldrig hört talas om. Jag berättade snabbt vad det handlade om och vari skillnaden ligger och hon tyckte att det rent logiskt känns som att personan borde vara säkrare, eftersom den ju mäter hormonhalten i blodet, men hon kunde inte riktigt uttala sig, Hon sa i alla fall att jag borde testa om jag kände att jag ville och eftersom att bli med barn inte skulle vara en total katastrof (jag vill i och för sig INTE ha barn nu, men om jag blev gravid skulle jag ändå bli glad, om ni förstår ). Jag mailade sedan ladycomp-babycomp om ett par frågor jag hade och fick trevligt och kompetent svar tillbaka.

    Summa summarum: Jag ska testa!! Köper nog den så fort jag kommer hem i januari....eller tidigare!

  • Rugbytjej

    Hör av mig igen när jag köpt och börjat använda ladycompen! *can hardly wait*

Svar på tråden LadyComp