• Hammerman

    Tips till pojkvän som har hyperupptagen flickvän!

    Hej! Jag undrar om det är någon som känner igen sig i mitt problem!

    Under hela den tid jag varit tillsammans med min w2b har hon varit oerhört upptagen med studier, jobb och annat. Vi blev tillsammans när vi båda studerade i Umeå, där vi också flyttade ihop och levde som sambos. Nu gick hon dock ut till höstterminen och sökte då jobb, och tyvärr fanns det enda jobbet som motsvarade hennes utbildning i Vilhelmina. Efter att ha diskuterat saken fram och tillbaka kom vi fram till att det nog var bäst att hon tog jobbet där borta ändå, med tanken att det vore bra om hon fick in en fot i läraryrket (så att hon ökar möjligheterna att få jobb här kring Umeå, där vi båda har alla våra vänner och släkt etc... också jag förstås! Jag har två år kvar på min utbildning och blir kvar här.)

    Så här har det varit tidigare, och framförallt nu när hon har börjat jobba ser det ut så här: Hon sitter i princip som klistrad framför datorn med diverse restuppgifter, examensarbetet som inte är klart och så lektionsplaneringar på det då. Hon arbetar jämt, och då menar jag JÄMT! Spelar ingen roll om det så är lördag kväll klockan halv elva, hon jobbar från det att hon stiger upp till det att hon går och lägger sig! Jag har självklart satt som mål att kunna vara i Vilhelmina så mycket som möjligt (har tänkt försöka ta mig dit varje helg), men det känns som en nedslående tanke att hon kommer att vara hyperupptagen varje gång jag kommer dit. Nu i helgen hade vi knappt tid för något alls, hon satt med sitt examensarbete i princip hela tiden och när jag inte hjälpte henne med att transkribera intervjuer försökte jag slå ihjäl tiden med att baka bröd, laga mat, handla och annat (ja, hon jobbar så infernaliskt mycket att hon knappt tar sig tid att ta hand om sig själv, äta ordentligt etc)

    Jag känner att det här håller på att skada vårt förhållande, och är rädd för att det kan bli ohållbart på lång sikt. Någon som har några användbara tips och råd? Och JA, självklart har vi pratat om det här, känns som vi pratar om det jämt men faktum kvarstår att hon har så mycket restuppgifter och jobb och det MÅSTE GÖRAS! *suck*. Tycker att detär synd att hon gör så här mot sig själv också, sista året har hon knappt tagit sig tid att ens umgås med sina egna vänner... jag har kompisar som undrar om hon ens finns, för även om jag träffat dom en hel del så har dom aldrig sett min flickvän!

    Naturligtvis har jag, som den förutseende man jag är, investerat i webcams, mikrofoner och annat så vi kan hålla daglig kontakt via MSN på veckorna ;) . Det jag undrar över är hur man ska bära sig åt för att få mer "kvalitetstid" de gånger vi ses, för det här känns inte kul längre!

  • Svar på tråden Tips till pojkvän som har hyperupptagen flickvän!
  • Hammerman

    Jag är också rädd för att jag, trots att jag egentligen tycker att det går stick i stäv mot mina egna värderingar, jämför vårt förhållande med andras (jag vet att man inte ska göra så, men jag är tyvärr inte mer än människa jag heller ;) ). Men ta bara en sån sak som jul och nyår. Andra par jag känner var tillsammans hela jul och nyårshelgen, medan min tjej satt hemma hos sina föräldrar och tragglade på med detta eviga examensarbete. Nu var jag visserligen där över julafton, men på juldagen var det bara att åka därifrån för då skulle hon jobba. Lyckligtvis var vi tillsammans på nyårsafton, men där igen, hon var tvungen att sticka iväg strax efter att vi vaknat på nyårsdagen, sen sågs vi inte förrän det blev aktuellt med flytt till Vilhelmina den 6:e. Ibland känns det bara som jag vill trycka ner bromspedalen, men skulle jag göra det skulle jag bara känna mig hemsk och kontrollerande, så det funkar inte riktigt heller (ett stigma som kommer med att man är kille, skulle jag tro).

  • Hammerman

    Tack, det känns så bra att det finns folk som förstår vår situation och vill hjälpa till! Det här Anne på Grönkulla skriver med gemensamma förväntningar tål definitivt att tänkas på, jag är annars lite åt det naiva hållet och förväntar mig att bara man befinner sig på samma plats så ska man per automatik få alla sina behov tillgodosedda. Jag känner också igen mig i det Creative skriver om detta eviga "sedan", kanske är det här att i förväg besluta om vad som hinns med under en helg lösningen på det, så att jag känner att jag blir sedd och min flickvän slipper ha mig tjatandes när hon faktiskt behöver jobba. :D

Svar på tråden Tips till pojkvän som har hyperupptagen flickvän!