• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    Stackars Sis!!!! Balkong är ju bäst!

    Och huset vi ska titta på på torsdag har både balkong och inglasad uteplats! hihihi

  • viktualia

    Min bästa lägenhet hittills var en ljuvligt ljus och fin 3:a i Bergsjön i Göteborg. Den var stor, ljus och hade mysig planlösning. Balkong, massor av garderober och klädkammare...

    MEN den låg ju som sagt i Bergsjön och där ville åtminstone inte jag stanna för alltid.. men uuuuuuuuuuh vad jag kan sakna själv lägenheten!!

  • viktualia

    Bergsjön ligger 20 min spårvagnsresa nordöst om Gbg centrum. Området lider av stora sociala problem och snutbilar på gården nedanför mig var inte nån ovanlig syn.

    Jag har grubblat lite över mina gamla bostäder... har bott på alla sätt som är möjliga tror jag... fast hittills aldrig ägt min bostad själv - varken br eller villa. Så det ska bli lite spännande om vi nu hittar nån kåk att köpa!

    Annars har jag passerat många konstiga lösningar med kompiskollektiv, studentkorridor, inneboende och diverse kollektiv hoptotade av hyresvärdarna....

  • viktualia

    Det där mes hyresvärdsstyrda kollektiv har jag varit med om två gånger.

    Första gången var i Luleå där två andra tjejer och jag hyrde varsitt rum i en lägenhet i en villa. Vi hade en ganska skum hyresvärd, men vi tre hade jätteskoj ihop även om vi var hemskt olika.

    Andra gången var i Örebro när kommunala Öbo totade ihop studenter i tomma lägenheter. Jag hamnade med två andra tjejer och vi hade så SJUKT roligt!! Det blev verkligen bästa sortens kollektiv med fnitter, vin och gemensamt tvtittande (trots att vi hade varsin tv). Har fortfarande lite sporadisk kontakt med dem, trots att detta utspelade sig våren 00.

  • viktualia

    Sis - mitt rekord i minibostad var ett hyresrum på 8,5 kvm, toa, kök och dusch låg tre trappor ner och delades med två andra. HEMSKT jobbigt när man var kissnödig mitt i natten.. ha ha...

    Äga sin bostad - jag ser framemot att betala till mig själv istället för att betala till nån annan....

  • viktualia

    Zozo - när jag flyttade till Öret så hade Öbo redan infört sin bostadsgaranti = najs! Jag fixade bostad på noll tid, behövde bara sova hos en kompis en natt!

    Och jag hamnade inte bland Grankottarna utan på Granrisvägen.

  • viktualia

    Zozo - lät som en fantatisk granne!! hi hi!

    Själv hade jag en barnfamilj som grannar under mig på Granriset. De läääääääääääääät hela tiden. Och mannen i familjen var kursare till en av mina lägenhetskompisar så hon fick det trista uppdraget att klaga på dem också... huga!

  • viktualia

    Oms - Visst får man - men det är inte säkert man ids! I makens och min nuvarande lägenhet har vi SKITFULA tapeter i vardagsrummet. Men jag har ingen lust att lägga pengar på att vårt bostadsbolag får vardagsrummet uppfräschat. Jag är så ego att jag bara vill lägga pengar på mig själv. Och alltså har vi inte gjort något åt det.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4