Nu har jag gjort det igen..... del 4
Mamma har pratat med pappa i telefon och hon mår helt ok efter operationen!
så SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!
NU vill jag också parta!!!
Hit med skumpan!!!!!!!!!
Mamma har pratat med pappa i telefon och hon mår helt ok efter operationen!
så SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!
NU vill jag också parta!!!
Hit med skumpan!!!!!!!!!
Tårta hitåt också nu alltså!!!
Och Sis din gamla lirare... när ska du våga dig in på msnen?!?!?
Näääääääääääj grädde är usch!!!!!!!!!!!!!!!! (fy vilket projekt det var med bröllopstårtan, jag försökte beställa med minimängd grädde.. men det gick sådär... urk för vispad grädde...)
Party *Tuuuuuuuuuuuuuuu*
På med skön musik *gungar lite i otakt*
Shit nu får jag ta iiiiiiiii för att komma ikapp med er... ujuj...
Blandar en najs drink av skumpa och mixade hallon och lite mangosorbet - låter väl najs?!?!?
Skååååååååååååål!
MrsO - jaaa moussetårta är MYCKET godare.. och jag har ett superrecept på sådan som man kan göra själv.. .MEN jag har en envis make som ABSOLUT skulle ha traditionell bröllopstårta... *gäsp*
Jaja. jag åt kanske tre små skedar av den.. var tvärmätt och inte speciellt motiverad... ha ha ha
Det kanske är nån som vill ha receptet förresten?!?!?
Chokladtryffeltårta med hallonmousse 10 pers
2 färdiga tårtbottnar (vanliga sockerkaksbottnar)
3 msk koncentrerad hallonsaft
Italiensk maräng (ger ca 1 liter)
2 dl vatten
3 ½ dl strösocker
4 äggvitor
Hallonmousse
400 g hallonpuré av 500 g hallon
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
300g italiensk maräng (ca 1 liter)
Chokladtryffel
200g mörk choklad
3 dl vispgrädde
50 g smör
Garnering
150 g hallon
1. Koka upp vatten och socker till marängen och låt koka till ca 120 grader. Vispa äggvitan kraftigt och blanda försiktigt i sockerlagen under vispning. Vispa marängsmeten tills dem blivit rumstempererad.
2. Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp dem och smält i 2 tsk vatten på svag värme. Rör ner hallonpurén. Vispa grädden fast och rör ner den och marängen i purén. Häll moussen i en form med löstagbar kant klädd med plastfolie. Låt stelna i frysen i ca 5 timmar.
3. Pensla bottnarna med hallonsaft. Lägg den frusna moussen mellan bottnarna.
4. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om ordentligt och rör ner smöret. Låt svalna ordentligt så att tryffelkonsistens uppnås (ställ ev skålen i frysen).
5. Täck tårtan med chokladtryffelsmeten och ställ in i kylen. Lägg på hallonen strax före servering.
- Mängden italiensk maräng passar precis till receptet...ev kan det bli lite över och då kan man göra vanliga maränger av den smeten.
Men Sis - det var ju MIG du skulle msnpladdra med... *plutar ledset med underläppen*
jaja... jag tar en drink till... det börjar bli några stycken nu.. .yr i bollen.. tur att jag inte har nån balle att bli yr i.. hi hi
ååå mail lät skoj!! *ser gladare ut*
Hoppas du får hyfs på din msn *ser framemot* Nu har jag i alla fall lagt till dig på min lista (efter att ha frågat Omsan om vilken det var som gällde).
Hm...måste nog ha nåt spritfritt... snark.. annars kan jag somna... hm....
Sis - stäng av msnen ordentligt!
Och vänta en stund... *slurk slurk*
Och starta sedan msnprogrammet igen!
Adresser försvinner nog inte men du måste stänga programmet för att det har kraschat. Det finns ingen aning väg... datorer är lagom puckade jag vet...
Så stäng och starta om det och se vad som är kvar... och det Omsan skrev finns kvar på hennes sida så hon kan skicka det igen i så fall