• Gemma

    Är det vanligt med partnerbyte?

    Jag jag gjorde en TV-dokumentär om swinging för ett par år sen och intervjuade en hel massa par som sysslar med sådant, allt ifrån gummiklädda sextioåringar till väna universitetsstuderanden. Och ändå får jag intrycket att det är oerhört mycket vanligare i Frankrike, USA och andra länder med en etablerad parklubbskultur. Lite hårddraget kan man nog säga att många i Sverige ofta utåt sätt är väldigt fördömande mot allt utom missionärsställningen inom förhållandet, tre gånger i veckan (ja, ganska exakt som MhjärtaJ:s inlägg). Efter tio år är man så uttråkad att man håller på och dö, så då går man och gör en massa saker bakom ryggen på sin partner istället. Trist.

  • Gemma

    Rosenhaga: Tror att de flesta är överens om att det är dumt att ägna sig åt saker som inte bägge parter är med på, oavsett vad det gäller. Sen har det gjorts fler en en dokumentär om swinging... för oavsett vad folk tycker om fenomenet så är nyfikenheten väldigt stor. I alla fall att dömma av alla de slutna swingerssällskap och kontaktsajter som förekommer, även här i Sverige.

  • Gemma

    Rosenhaga igen: Kände efter ett halvårs research kring ämnet precis som du... intressant och skrämmande på en och samma gång. Ställde mig frågan: Skulle lika många människor ägna sig åt swinging om det var helt vedertaget och OK ur gemene mans synvinkel? Eller... kanske fler skulle ägna sig åt det men färre fantisera? Vad tror du?

  • Gemma

    Rosenhaga: En grej som slog mig när jag intervjuade alla dessa par inför programmet, var hur moget många av dem resonerade kring sex. Självklart finns det många som kastar sig in i mindre genomtänkta aktiviteter, men "mina" intervjuade par hade utan undantag ägnat väldigt mycket tid åt att prata om var deras gränser gick! Eftersom de ju tog en förhållandevis stor risk, fysiskt men framför allt känslomässigt, var det ju extra viktigt med öppenhet. Och jag blir riktigt ledsen när jag tänker på hur många par som lever ett helt liv utan att bry sig om att ens fråga sin partner vad de fantiserar om... Tror att jag blev mest imponerad av deras generella känslomässiga djärvhet, snarare än vad de faktiskt hade gjort (ofta inte särskilt märkvärdiga saker, när allt kom omkring).

  • Gemma

    Apropå vad som är perverst: Om man avfärdar två vuxna människor som i samförstånd väljer att ha sex med ytterligare personer (som är med på upplägget) som perversa, då kan det nog vara nyttigt att fundera över exakt varför man känner sig så hotad...

Svar på tråden Är det vanligt med partnerbyte?