18 augusti 2007, nr 2
hej såg att våran förr atråd var avstängd. nu lagar jag en ny.
så välkommen in.
hej såg att våran förr atråd var avstängd. nu lagar jag en ny.
så välkommen in.
Nu har vi prata med vår festloka om maten oxå och fått ett ungefärligt pris. Vi betalar för kockens tid och för vad ingredienserna kostar i inköp, inget påslag och så. Så max 200 per person inkl personal (kock och servering). Helt okej för oss, då får vi gravad och rökt lax till förrätt och lammytterfilé med tillbehör (kocken får fria händer) till varmrätt. Känns bra. Har räknat igenom vad jag tror bröllopet kostar oss och inkl ringar, mat, fotograf, hår/makeup/naglar osv så landar det på 53 000. Känns mycket pengar men då orndar vi fest för 50 släkt och vänner, har en gård i en hel vecka, får superfina foton, god och bra mat och fina ringar. Tur vi redan har kläderna och inte ska ha transporter och så, då hade vi ju fått lägga på en del till. ;)
Känns skönt och allt är under kontroll.
PennyJenny: Ja det verkar som ni har läget under kontroll. Va skönt! Vårt kommer nog oxå gå på ca 55000. Vi har också det mesta klart..
PennyJenny:
Låter som ett bra pris, och god meny
Vi ska ha gravad lax, och sedan lammstek med hasselbackspotatis, rödvinssky och ugnsrostade grönsaker. Så det är ju nästan samma
Vi betalar 195/pers men sedan tillkommer servering, 200 kr/pers och timme. Vet inte hur många personal som går åt.
Å andra sidan har vi efterrätt också, vaniljyoughurtpannacotta med hallon.
Vin tillkommer förstås, vad ska ni ha?
Hej på er!
Skönt att höra att det går framåt för er alla. Själv var jag i Tyskland över midsommar och införskaffade all alkohol till festen. Om alla kommer och alla väljer att dricka vin, så kan alla få en hel liter för sig själva... (Ja, vi tog i i överkant, så att det säkert inte tar slut, vi tänker naturligtvis inte låta våra gäster bli allt för fulla!). Det var verkligen jättekul att gå omkring inne på bordershoppen i Putgarden och spana, det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på!
Igår var jag och pratade med sömmerskan också, och min kläning är klar! Tyvärr var den inlämnad för kemtvätt och strykning, så jag kunde inte få se den, men på fredag ska jag gå dit och prova den för de sista justeringarna! Å, så spännande!!!
Idag beställde jag vår tårta också, och vi har äntligen beslutat vad vi ska servera för kött (kockan försåg oss med två alternativ). Det blir rödvinsmarinerad fläskfilé, med potatisgratäng och tzatziki till huvudrätt. Vi ska inte ha någon förrätt, vi serverar lite snittar och "tandpetarmat" till champagnen och minglet innan middagen istället.
Slutligen var jag och beställde blommorna i torsdags också, det blir vita rosor och murgröna för mig. Väldigt traditionellt och vanligt, men varför måste man hitta på nåt jätteovanligt och individuellt när jag allra helst vill ha vita rosor och murgröna... Allt måste ju inte vara specialdesignat till mig!
Visst är det skönt när saker faller på plats? Det enda som verkligen är kvar nu är att min ena tärna inte har hittat någon klänning (de har båda fått fria händer, bara de har grönt på sig), och vi har ingen aning om vad vi ska köpa till de våra tärnor och marskalkar (stavas det så). Jag tror att min fästman har lite ångest över morgongåva också, men jag vet vad jag ska köpa till honom, så det kommer ordna sig! Ringarna ska vi hämta 27/7, så det är ett tag kvar.
Å, vad jag ser fram emot bröllopet! Nu börjar det bli svårt att ge sig till tåls!!
Dumma dumma smileysar! Den skulle naturligtvis inte vara där, det var ett frågetecken innan parentesens slut...
Hej! Plats med en ny brud som gifter sig den 1 Augusti?
Gifter ni er alla den 18 augusti?
hej alla!
det är inte långt kvar nu... 7 veckor bara!... men först... vi flyttar in till huset imorgon! yahoo... ?)
förre veckan bokade jag en tid med sommasak för 'fitting' av min klänning....2:a agusti... så sent som möligt.. jag vill gå ned 2 kg... men vi får ser hur det gå. jag kan gå till jobbet från nya huset (30 min var håll) så jag hoppas att det skulle hjälpa!
annars är det bara vigsel program och vigselprogram kvar att göra... bara 52 dagar kvar tjejer!!
vi ska också ha lamn för huvudrätt!... ytterfile, innerfile och nån special terrine... förrätt är vitt sparis med kalvlägg och löjrom, och desert blir hallonmousetårta... smakade maten för ett par veckor sen... så gott som helst!
jench24
det är klart att du kan ha vitarosor med myrgrön om du vill... klassikt är oftast bäst... that's why it's classic!
en till som väntar febrilt till den 18 augusti!
vill att det ska vara augusti NU! allt planerat o fixat här bara en sista kolla med klänningen två dagar innan bröllopet pga av att jag blitt gravid o kommer behöva lägga ut klänningen hihi..
Grattis penni2007! Kul att ha både bröllop och barn att se fram emot!
TantBrud>>>Nej, vi har inte bestämt vin ännu. Måste nog få lite hjälp av någon kunnig på systemet för förrättsvinet för jag har inte en aning om vad som går med gravad och rökt lax. Det är ju eg mer ölmat känns det som och det kommer oxå finnas, men det är många som inte dricker det vet jag så vitt vin (ev rosé) ska finnas. Och det röda styrs ju lite av vad det blir för sås och tillbehör så det väntar vi oxå med. Vi kommer köpa vin på systemet så det räcker om vi lägger en beställning 1,5 vecka innan.
jench24>>>Ja, helt rätt, varför fixa till något speceillt bara för att? Ibland tror jag att man går lite till överdrift med att allt ska vara så personligt och unikt. Gillar man något klassist så varför inte. Själv ska jag titta på blommorna om några veckor när jag är nere på ön.
Puman-prisen>>>Eftersom tråden heter 18 augusti så ja, vi gifter oss alla då. ;)