•  Miss Cee

    min fästmans humör

    Ni måste sätta er ner och prata vid ett tillfälle då ingen av er är upprörd eller sönderstressad.

    Du måset säga att du älskar honom och vill leva med honom, men att det här inte fungerar och att om ni inte reder ut de här problemen så är du rädd för att hela ert förhållande kommer att gå sönder. Inte för att hota, utan för att marker ahur allvarligt det faktiskt är!

    Sen måste du tala om att det här är ett problem som måste lösas NU!!! Inte om en vecka, inte om en månad, inte i höst när han äntligen får en lucka för dig. Då är det för sent och ert förhållande har redan dött!!!

    Du måste också berätta att du förstår att han har mycket att göra och att hans arbetsförhållande är extremt kaotiskt just nu, men att du säger allt det här för att du vill värna om både honom och ert förhållande. Om han fortsätter såhär så kommer han att gå in i väggen mycket snart (nej inte i höst!! mycket fortare) och vem ska DÅ sköta hans företag?! Om han ska klara av det här så måste han ta hand om sig själv också!!!

    Frågor att diskutera:
    1) Är gemensamma måltider något han öht uppskattar? Om inte, släpp det helt, åtminstone just nu. LÅt honom laga sin egen mat. Inte värme den du slavat med. Om han ändå upplever det som trevligt så sätt en fast mat-tid då det SKA ätas. Förklara hur du känner när han inte kommer. Han kan inte trampa på sian käsnlor hur länge som helst och tro att du ska stanna kvar...
    Kanske ska ni bara äta ihop 1-2 dagar i veckan? Hur som helst, red ut det här, sätt regler och få bort stressmomentet!!

    2) Fasta arbetstider för honom är en mycket bra regel. Även om han planerar in en 12 timmars dag så är det ändå fasta tider. Han måste ju själv också förstå att han knappast är effektiv och klar när han jobbar sin 8:e timme på raken utan paus... Det är bättre att arbeta kortare tid, ta hand om sig själv så att man kan vara effektiv de timmar man jobbar, än att jobba längre tid och inte knappt veta vad man gör!!

    3) Han måste kontrollera sitt beteende. det hjälper absolut inte att han inte slår dig, han skrämmer ju dig för fan!!! Man ska inte behöva bli RÄDD för sin partner!!
    Uppenbarligen så klarar han inte av att leva såhär och därför finns det inget "men" när det gäller att skaffa avlastning och ta hand om sig själv. Har han inte tid att gå och träna? Har han tid att trampa sönder dina prylar och tid att bråka? Tid att flytta för att ert förhållande tar slut? Tid att gå igenom en konkurs för att han arbetat ihjäl sig och gått in i väggen? Nej. Herregud, köp en träningsmaskin eller boxboll och montera upp i källaren då om han verkligen menar att han inte har tid att gå från huset!! En halvtimmes träning är bättre än inte alls!!

    ...

    Det ÄR slitigt att starta företag och ja man måste lägga mycket tid för att det ska fungera. Men det innebär inte att man kan förstöra sin hälsa, sitt förhållande och sitt liv för att nå dit.

    Jag säger det igen, det FINNS INGET SEN!!! Det är NU eller aldrig!!! Väntar han till hösten så är det troligen försent!!!

  •  Miss Cee

    Jag tycker inte att felet ligger hos dig utan hos din partner. Han har uppenbarligen gjort ett bar jobb med att intala dig att det här är ditt fel.

    Så i ditt fall är det bästa sättet att sluta tjata på din partner och slippa framtida hot och ev misshandel att lämna honom.

  •  Miss Cee

    Jag står för vad jag sagt.

    Det är möjligt att han aldrig kommer slå dig, men hans brist på kontroll, och att han uppenbarligen inte har några som helst problem att ta ut sina frustationer på dig och på era prylar är viktiga varningstecken.

    När du dessutom nu kommer tillbaka och försvarar honom och helt har vänt och skyller allt på dig så visar du tecken på klassiska "varningstecken" för en ev blivande misshandelssituation.

    Men vi får väl hoppas att jag har fel och att det är du som är jobbigt, dryg och krävande...

  •  Miss Cee

    Tack!

    Skönt att höra att jag inte är den enda som reagerar på det här!!!

    TS>>
    Världen är full av egna företagare som INTE slår sönder sin partner saker, hotar, får vansinnesutbrott eller intalar tjejen att allt är hennes fel. Det är en så pissig ursäkt att det finns inte.

Svar på tråden min fästmans humör