• Anne69

    Brudar i Lund sommar - 08?

    Hejsan!!

    Är det ngn mer än jag som ska gifta sig sommaren 08 och kommer från Lund?

    Skulle vara hur kul som helst med lite Lundabrudar här inne på BT.

    Hör av det så kan vi hjälpa varandra med lite tips!

  • Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?
  • Anja 19 juli 2008

    Anne69

    Jag vet, hon tar priset ibland. Såååå jä..la praktisk och ekonomisk. Jag måste ha gjort revolt redan i magen :D

    Min pappa är ekonomisk så att han är snål och dom säger ju att två minus blir ett pluss ;)

    Daniel är såååå emot att låna pengar. Jag har tjatat och tjatat och tjatat om att ta mitt körkort på avbetalning eftersom vi inte har så fet ekonomi, jag har tjatat om att ha konto på ikea så vi kan köpa sängar till oss (vi har inga just nu, sover på madrasser!!!) men nääää...

    Detta är dock DET ABSOLUT enda som han går med på att låna till coh det är ju för att han själv tänker sig bröllopet så här.

    jag hade varit HELNÖJD med ett litet bröllop, familjen o närmsta vännerna i en enklare lokal, fint pyntad och så buffé med killen från dalby som cateringfirma!

    Nix daniel ska ha ett pampigt, lite större bröllop med ALLA lyxiga grejor som man BÖR ha ;)

    Så det där är faktiskt inte riktigt mitt val, även om jag tycker att det är underbart SÅKLART :D

    Vi får INGA andra bidrag än mammas bidrag t min klänning. That´s it.

    Däremot så önskar vi oss ju bröllopsresan i present ohc eftersom vi siktar på karibien och en massa lyx i två veckor så hoppas jag att daniels släkt och min resterande släkt inser att de faktiskt får lägga lite extra.

    har tänkt lite på det där faktiskt.

    Vi kommer ju ha runt 80 gäster! VAd tror ni att man som gäst på ett bröllop (ej släkting) lägger, normalt sett, om brudparet endast önskar sig bidrag t resan?

    VAd hade ni lagt till en vän/väninna tex?

  • Jeenny

    OJ... här händer d mycke =))
    Har bild på frisyren ja vill ha, men kan ju inte lägga upp den här =(
    Klänning vet ja absolut inte...
    SUPERfina smycken Anja!! Ja har röstat, men var har du hittat dom? Verka ju himla billigt...
    Anne: Jo vi kommer få bidrag men hur mycke vet vi inte än =)

  • Jeenny

    Anja: Va jobbar du me? Ja barn, men vaddå?

  • Anja 19 juli 2008

    Jeenny

    Länkade till sidan i bloggen, men kan skriva ut det här oxå ;)

    www.glamor.se

    Jag jobbar på ett utredningshem. På den avdelning där jag är bor barn som av någon anledning ej kan bo med sina föräldrar, tex pga missbruk, vanvård, misshandel, psykisk sjukdom och så vidare. Dessa barn bor på utredningshemmet i väntan på familjehem, oftast kommer dit med akut omhändertagande eller liknande. En del bor där kort tid, en del bor där länge.

    Låter sorgligt och hemskt enbart och ja, det ÄR ju jättesorgligt, men det är ett så glatt och härligt ställe och barnen växer verkligen medan de är där så det känns otroligt givande också :)

  • Jeenny

    Anja: Låter som ett intressant å givande arbete!! Va har du för utbildning då? Var ligger detta hemmet?

  • Anja 19 juli 2008

    Jeenny

    Jag är socionom. Det ligger i Lund (vill inte säga mer på ett öppet forum) ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Godmorgon allihop...

    Vad händer hos er idag :)

    Själv har jag tvättid men ska även hinna med att tömma två hyllor, montera ner dem, montera upp den ena i klädkammaren (hmm jag kanske faktiskt skulle kunna släpa in den på en pläd??? så slipper jag montera ner, hehe)...

    Sedan ska jag måla om en byrå och måla om en pall som även ska kläs om i sitsen.

    Ett draperi ska sättas upp i hallen, framför ett gapp, så att säga, så att jag kan förvara en massa skit där utan att det syns ;) vi vet ej var vi ska göra av allting och snart MÅSTE vi ringa en mäklare om vi ska få lägenheten såld tills vi flyttar!

    Sedan måste jag ju även röja här lite allmänt. Här ser ärligt talat för jä..ligt ut. Suck...

    Hade hellre suttit här HELA dagen, min enda lediga dag på hela veckan. Snyft...

    ;)

    Vad ska ni hitta på?

  • Ninni75

    tejnixen !! hur har alla lundabrudar det en dag som denna??

    Anja; jag tycker absolut att du ska ta med dig din syster till ANina, de ska vara riktigt duktiga enligt de personer jag pratat med. Låt definitivt mamma stanna hemma (även om det är hon som betalar) skulle vara tråkigt att behöva motivera en person spom egentligen ska stötta och motivera dig i DITT val.

    DEtta med familjen är verkligen ett intressant kapitel, ett kapitel som man förstår ställer till det för väldigt många. Jag som har en relativt komplicerad relation till min släkt har alltid upplevt mig ganska ensam men jag förstår att detta bekymmer finns i olika grad lite varstans men att det fortfarande är tabu.

    Det var en intressant fråga ANja ställde om hur mycket pengar man hade lagt till sina vänner om de önskade sig bidrag till t.ex. en resa. Jag tror att vi kanske lagt 500 kronor till "sådär nära" vänner och 1000 kronor till de närmaste. Jag hade dock haft svårt att "bara" (förstå mig rätt) ge penar till mina närmaste vänner utan nog velat ge något mer personligt också. Hur resonerar NI andra??

    :)

  • Ninni75

    Ska NI andra ha tärnor resp. bestman?? ...... om Ni ska ha det vem har Ni valt och varför??

    oj vad många nyfikna frågor!!

    VI kommer inte att ha någon tärna eller bestman. Jag känner att detta är min och min sambos dag och att platen i centrum är vår tillsammans med våra barn. Har pratat lite om att ha våra gudbarn med också i brudföljet med det är INTE färdigdiskuterat ännu. ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Hej Ninni75

    vad härligt med lite inlägg i så snabb takt :)

    Ja det där med familj är verkligen komplicerat. Tror att det är normalt?? I viss mån iallafall. Min mamma har alltid varit så himla mkt mamma åt mig, medan hon inte alls har varit så auktoritär mot mina syskon (jag är äldst) så jag har alltid känt mig som att jag bliviit behandlad mer som ett barn, lite nedsättande, därav gjorde ju jag såklart mer revolt än de andra och jag kan känna det fortfarande i vår relation även om vi idag har en bra relation.

    Nåja... Jag tar med min syrra eller en nära väninna helt enkelt :) Tror faktiskt att jag tar med mig en väninna som jag vet är såååå intresserad av kläder och som älskar bröllop (hon har sånt grymt öga för vad som är snyggt). :) och såna är ju bra att ha när man verkligen är mån om att det ska se bra ut, haha... :D

    Jag hade nog oxå lagt ungefär de summor du talar om (inte som ensam för då hade jag aldrig haft råd m tusen kronor, men när man är två.) Jag tvivlar dock att mina vänner kommer ha råd, eller tycka att den summan är "normal". Man kan ju alltid hoppas *asg*

    Daniel har redan för ett halvår sagt till sin mamma (som inte har det så fett men som verkligen prioritetar på ett speciellt sätt, hmmm, och som tidigare alltid köpte loppisgrejor till folk när de fyllde år etc, fast det har hon slutat med på sistone) att du kan börja spara nu
    för nu väntar jag mig faktiskt några tusenlappar av dig, inte något loppisfynd.

    Shit vad jag skämdes men min m2b skäms inte sådär värst när han säger ifrån (han var väl lite trött på att aldrig få nåt som han önskat sig, han har tyvärr aldrig fått det i sitt liv, nånsin på sina födelsedagar, ibland fick han inget, för vadå, födelsedagar är väl inte så viktiga typ). Jaja, så sa han till henne iallafall och jag höll på att krypa ur skinnet så pinsamt tyckte jag att det var.

    Jag tror inte vi får någonting alls av min mamma för hon lägger ju många tusen på klänningen. (tyvärr är ingen i min släkt rik ;) inte i Daniels släkt heller, suck, visst är det typiskt att man inte ens lyckades hitta en rik man, hehe) ;)

    Jag vet faktiskt inte om jag hade velat ge nåt mer? Beror på brudparet.

    Vi har ju verkligen allt och ingen vågar ändå köpa saker till oss eftersom vi har en ganska bestämd smak. Jag AVSKYR att få grejor som man verkligen inte vill ha framme. Älskar inredning och har lixom en viss stil och det är så svårt att be om kvitto eller att byta nåt som man fått. Detta vet alla vi känner så jag tror dom blir superlättade över att få ge oss pengar.

    Det är ju verkligen bara en resa vi önskar oss, så jag ser det nog inte som att vi får PENGAR. Vi får en RESA och en bättre gåva kan man ju inte få! :)

    Jag har uttryckligen skrivit att vi inte önskar oss NÅGOT annat än bidrag till resan (i bröllops-ABC:t). Har ni skrivit något sådant?

Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?