• sharya

    Gravid????????????

    ALLA knölar som verkar ovanliga SKALL man givetvis gå och kolla - SNABBT. Sen skall du veta att det är långt ifrån alla knölar som är cancer eller över huvudtaget är farliga. Själv har jag opererats en gång och skall göra det igen p g a HELT OFARLIGA knölar. Men chansa aldrig, det är det inte värt. Sen kan man ju också ha svullna körtlar p g a infektion i kroppen eller kommande mens.

  • sharya

    Det var inte min mening att skrämma dig, ont i brösten kan man ha av PMS, graviditet och annat. Däremot en knöl bör man kolla upp, men det behöver inte alls vara något farligt. Kan också vara en svullen mjölkkörtel eller dylikt. Men man vill ju inte chansa? I alla händelser vad det än är gå det ju nästan alltid att bota om man kommer i tid och det blir då inte heller en lika omfattande behandling. Därför skall man inte gå och dra ut på tiden. En annan sak är också att det kan ju ta lite tid att få provsvar och så går man och oroar sig kanske i onödan. Men försök att inte vara så orolig oavsett vad det är. Lycka till o tala gärna om hur det går.

  • sharya

    Och Kakan har rätt, några dagar till efter mens kan man gärna vänta.

  • sharya

    Jomen, ett gravtest KAN visa på graviditet så här tidigt. Däremot kan det bli missvisande så tillvida att det kan visa negativt trots att man är gravid.

  • sharya

    Man KAN prova innan om man vill, själv har jag varit ganska snabb på mina test då jag varit gravid, men man måste känna till att man KAN vara gravid även om testet inget visar om man tar det såhär tidigt. Det kan ju bli dyrt om man är för nyfiken, finns ju dom som tar flera ggr per dag till och med. Sen tror jag att man måste hålla isär knölen med ömma bröst om man misstänker sjukdom. Däremot om man är gravid kan brösten ömma rejält, och som sagt, knölar kan även vara mjölkörtlar som svullnat. (Helt otippat skulle jag gissa på graviditet, men vad vet jag?) Vill egentligen bara ha sagt att man inte bör nonchalera sådant som KAN vara farligt.

  • sharya

    Och ta ett nytt G-test om en vecka eller så. (om det fortfarande behövs då)Försök också att släppa oron om du kan. Jag lade mycket onödig energi på att vara orolig. Som sagt, det mesta går att lösa ganska enkelt. Om det nu ens finns något att lösa.

  • sharya

    Jättebra att du har bokat tid. Ibland får man göra sådana där för-säkerhets-skull grejer. Och glöm nu inte att även OM proverna visar något så måste det inte vara farligt.
    Vi finns här om du vill/behöver diskutera vidare.

  • sharya

    Rejca: Ja, mjölkkörtlar. De har man massor av i brösten och de kan svullna upp t ex vid graviditet. (en del börjar t o m läcka mjölk vid ett mycket tidigt stadie i graviditeten.)

  • sharya

    Rejca: Ja, då kan jag förstå att du blev full i skratt.

Svar på tråden Gravid????????????