• Pumpkin

    Sista året! Sommarbröllop 2008 tuffar vidare.

    Har inget bra bröd hemma till skinksmörgås - men det går lika bra utan

    Jag orkar inte hålla mig till julafton, älskar julskinka, skulle kunna äta det året om

  • Pumpkin

    Bellanote: Det blir spännande att se

    Englali: Va? Gillar inte skinka?

    När jag var mindre firade vi alltid hos mormor och morfar - jag, mamma, mormor, morfar, morbror + flickvän, gammelmormor, gammelmormors karl och mormors syster. Det är liksom RIKTIG jul för mig, men också väääldigt stressigt (det liksom blir det när mamma, mormor och morbrors fru ska fixa med maten, samtidigt som gammelmormor och mormors syster tjatar och gnäller i bakgrunden). För några år sedan började vi fira jul hemma hos mamma och hennes sambo istället. Första julen var det bara vi tre, men sen allteftersom har vi blivit fler, så julen 2005 var det jag, mamma, mammas sambo, mormor, morfar, mammas sambos föräldrar, morbror, morbrors fru + bebisen i magen. Så numera är det riktig jul när vi är hos mina föräldrar. Förra julen var vi tillbaka allihop hos mormor och morfar (det var också första julen jag och Lasse firade tillsammans) och det kändes jättekonstigt! Men ändå mysigt såklart.
    I år firar vi ju lite annorlunda - mamma och hennes sambo kommer hit till Södertälje och firar med mig, vi äter inget julbord utan går ut och äter middag på restaurang. Lasse i sin tur åker hem till sina föräldrar och firar traditionell jul. Så vi får väl se vad jag tycker om saken efter jul helt enkelt

    Hoppas nån orkade läsa min något förvirrade berättelse

  • Pumpkin

    Hrrrm, ja, alltså, vi är ju inte bara en massa människor på jul - vi ÄTER också

    På julafton brukar vi försöka få till ett julbord med kallskuret före Kalle och ett bord med varm mat efter Kalle men före Karl-Bertil Jonsson. Medans Karl-Bertil är på i bakgrunden brukar vi köra på med julklappsutdelning. På juldagen brukar vi bara ta det lugnt, när vi firar hos mormor och morfar brukar några åka iväg på hemvändarpuben i orten där jag växte upp, men annars blir det bara massa rester och prat. Annandagen brukar också vara lugn, speciellt om folk varit på dans dagen innan

  • Pumpkin

    Jaha, då var lugnet över då, imorgon börjar nya jobbet. Nervöst, minst sagt...

  • Pumpkin

    Tack! Det ska nog gå bra, men det är ju alltid lite pirrigt att lära sig nya arbetsuppgifter och lära känna nya människor på samma gång.

  • Pumpkin

    Godmorgon tjejer! Passar på att kika in här och önska er en trevlig dag innan jag sticker iväg till jobbet. Dagen lär bli hyfsat intensiv, så jag tvivlar på att jag kommer hinna titta in här innan jag kommer hem.

    Så ha en trevlig dag allihop!

  • Pumpkin

    Nu är jag här

    Mycket spännande och rolig första dag måste jag säga, och de verkar nöjda med min insats dag 1 också Kommer nog att trivas superbra, men det kommer nog ta ett tag innan jag kan slappna av och tänka på mig själv som en i gänget, inte nån som bara är inhyrd.
    Skönt promenadavstånd visade det sig vara också, tar 35-40 minuter i rask takt

    Snitte:
    Jag köper också färdigkokt skinka (utan svål!) som jag putsar lite (om det är mycket fett, vilket det brukar vara) och griljerar sen, hur enkelt som helst! Jag använder ett ägg, 2 msk vanlig senap, 1,5 msk skånsk senap och blandar sen i ströbröd tills det är en lagom smetvänlig konsistens som inte rinner av skinkan. På med blandningen på skinkan, in i ugnen 200-215°C i 10-15 minuter (fin färg) - klart!

    Pärlplattan: Tror att ni kommer få en jättemysig jul

    Anja: Mysigt med blompyssel, sånt gillar jag

  • Pumpkin

    Bellanote:

    Snitte: Glömde - efter att du haft på smeten på skinkan så siktar du ströbröd över skinkan.

  • Pumpkin

    Äsch Jaja, ni förstår vad jag ville framföra

Svar på tråden Sista året! Sommarbröllop 2008 tuffar vidare.