• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    ... startat en tråd på samma tema!

    Tänk att det är dags för vår sjunde tråd! Fascinerande att det går att hitta så goa vänner som er här på BT!

    Här har vi nu en sjunde tråd där vi kan fortsätta diskutera allt mellan himmel och jord, ha fredagsfester och fundera över vad vi ska bli när vi blir stora. Slänga ut enkäter och diskutera snusk. Tipsa om presenter och kanske nojja över livets små och stora utmaningar! Diskutera IRL-träffar innan och efter de går av stapeln!

    Kram till er alla goa trådvänner och välkommen till tråd nummer 7.

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7
  • Zozo

    En gang fick jag cognacskokta fikon med vaniljglass hos en kompis föräldrar - det var saaa gott! De hade växthus och vi satt pecis under fikonträdet har aldrig lyckats fa till det själv däremot.

  • Telemarkgrrl

    Ja, vaniljglass är nog bäst till! Har iofs aldrig provat något annat.

  • Telemarkgrrl

    Mmmmm, förlåt mitt mattjat men nu är banne mig nyårsmenyn spikad. Det blir:

    * gräslökspannacotta med löjrom
    * oxfilé med rostad vitlöksgrädde och ädelostsky (hmm, vad ska man ha till den då?)
    * mörk och ljus chokladmousse med Sauternes- och basilikamarinerade hallon

    och att dricka:

    halloncosmopolitan, Bellini, Campolieti och förstås champagne

    Hmmm, det är det som är det bästa med att fira nyår hemma, man kan bestämma bara sånt som man gillar själv.

  • viktualia

    Telestubben - det är väl jag som ska be om ursäkt för mitt egopladder om alla kompisträffar.. ha ha ha ha..

    till oxfilén skulle jag äta pressad potatis - med nån finare potatissort och kanske lite smörsvängda sockerärtor

    lät förövrigt HUR gott som helst!! själv ska jag fira nyår i Björkhagen, har noll koll menyn och om jag ska bidra med något...

  • anne på grönkulla

    mmm, här får vi nog färska jätteräkor på nyår tror jag - vi ska fixa nåt hemma här - maken o mamma o jag.

    O strax kommer en kompis med familj o ska julfika på vårt sista julgodis. Tjingeling!

  • MrsO

    Hej på er!

    ÄNTLIGEN har MrsO lite ledigt och har lyckats komma ner hyfsat i varv.

    Har inte läst allt jag missat, men såg ngnstans att du fått nytt jobb Vickan - Grattis! Är det mer fast än det du har idag?

    Här har vi också lyckats fira jul och i vanlig ordning stoppat i oss alldeles för mkt... Satt just i kollade hur Friskis och Svettis program såg ut, det skulle nog inte skada med ett pass eller två...

    Åh, Telis! Din meny lät ju underbar! Vi är fortfarande lite oplanerade ang nyår, men det lutar åt att några vänner kommer hit på middag, så man bör väl klura ut ngt att äta. Du har inte lust att dela med dig av receptet på chokladmoussen?

    Nästa problem är ju som vanligt - vad ska man ha på sig??? Har just varit på stan och konstaterat att det fanns nada åt mig. Eller, det fanns det ju naturligtvis men inte i den prisklass jag hade tänkt mig. Eller så fanns inte min storlek... SUCK.

    Kram på er!

  • Telemarkgrrl

    Hej Mrs O! Vad kul att du tittar in!

    Hrm, det skulle inte skada med lite Friskis&Svettis här heller. Jag måste få upp lite kondis tills vi åker till alperna, annars kommer jag inte ens orka ta mig från hotellet till liften.

    Ja, det där med att ha något att ta på sig ... usch och fy för såna problem. Som tur är firar vi nyår hemma och våra kompisar som kommer på middag är inte såna som klär upp sig till tänderna. Så en svart blus och ett par svarta byxor duger gott i år.

    Receptet kommer alldeles strax.

  • Telemarkgrrl

    Mörk och ljus chokladmousse med Sauternes- och basilikamarinerade hallon (4 portioner)

    Ingredienser:

    100 g mörk choklad
    100 g vit choklad
    3 dl vispgrädde
    1 st äggula
    200 g frysta hallon
    2 dl sauternesvin
    0,5 kruka(or) färsk basilika

    Tillagning:

    Tina de frysta hallonen. Strimla basilikan och blanda med hallonen. Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme.

    Smält mörk och vit choklad var och en för sig. Tag därefter två skålar och slå i 1/3 av grädden i den ena och lite mindre än 1/3 i den andra. Vispa grädden lätt.

    Vispa sedan ned vit choklad i skålen med den mindre mängden grädde och den mörka chokladen i den andra skålen. Vispa tills blandningarna blir homogena.

    Blanda äggulan med 1/3 av grädden. Fördela hälften av äggblandningen i varje chokladsmet. Ställ in i kyl för att stelna. Vid servering kan moussen formas till små ägg med hjälp av två skedar. Garnera med hallonen.

  • Telemarkgrrl

    Förra gången jag gjorde dom där chokladmoussarna så blev den ljusa moussen ganska lös så jag frös in den i frysen ett tag. Så den blev ungefär som semifreddo eller glass vid serveringen men det gjorde ingenting, den var sagolikt god ändå. Ska bli spännande att se om den blir moussigare den här gången.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7