Nu har jag gjort det igen..... del 7
2008? ja, 2007 har ju mest känts överarbetat för egen del, jisses.
2008? ja, 2007 har ju mest känts överarbetat för egen del, jisses.
Jag har gärna kvar mitt jobb, men arbetsgivaren kan man inte byta då, va? Bättre betalt, ja tack!
Bebis är vi mer tveksamma till än, trots kastade piller ligger det längre ifrån oss än så länge. Vi får jobba på att känslan ska närma sig.
när börjar du på nya jobbet vickan?
extra ledig tid - vilken trevlig arbetsgivare!!!
Imorrn kommer mamma.
Hmm, rökt lax i lät ju supergott! Vi brukar göra gubbröra på lax, rekommenderas också!
hittills har jag bara gjort lussebullar i stort sett men det ska nog bli saffransskorpor, pepparkakor o klenäter också när mamma inramlat. Vårt stora problem är dock äggbrist...
o finsk kola såklart!!!
*asg*
Laxgubbröra, 4 portioner:
200 gr gravad lax
1 äpple
1 kokt ägg
2 kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
3 msk hovmästarsås
4 råa äggulor
4 msk riven pepparrot (men det skippar jag, gillar inte pepparrot)
Skär lax, äpple, ägg och potatis o små tärningar, hacka gräslöken. Blanda det med hovmästarsåsen. Man kan sen göra portionsformar av det och toppa med råa äggulor, men vi hoppas oftast det och packar det i en skål, täckt med gladpack inuti, så kyler man och vänder upp det på enn fat innan man serverar.
Återkommer med kola.
Tjinuskikola (finkst/ryskt kolarecept)
2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
1/2 dl socker
50 gr smör
Koka upp i tjockbottnad kastrull och låt sjuda tills det blir segt - ca 30 min brukar det ta (men det står upp till en timme i recepten). Ev kan hacka 20 mandlar o röra i på slutet.
Häll upp i knäckformar, och kyl.