• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    ... startat en tråd på samma tema!

    Tänk att det är dags för vår sjunde tråd! Fascinerande att det går att hitta så goa vänner som er här på BT!

    Här har vi nu en sjunde tråd där vi kan fortsätta diskutera allt mellan himmel och jord, ha fredagsfester och fundera över vad vi ska bli när vi blir stora. Slänga ut enkäter och diskutera snusk. Tipsa om presenter och kanske nojja över livets små och stora utmaningar! Diskutera IRL-träffar innan och efter de går av stapeln!

    Kram till er alla goa trådvänner och välkommen till tråd nummer 7.

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7
  • Telemarkgrrl
    viktualia skrev 2007-12-20 11:31:15 följande:
    Telstubben - *fniss fniss* Jag tar med mig de kläder som jag ändå tänker använda - oavsett om de är rena eller inte... och så tvättar jag de smutsiga när jag kommer fram.
    Fniss, då förstår jag! Jag såg framför mig hur du tog med hela tvättkorgen.
  • Telemarkgrrl

    Gubbröra på lax lät jättegott! Jag är ingen sillfantast så alla "alternativa" sillrecept mottages tacksamt.

    Vad är finsk kola?

  • anne på grönkulla

    Laxgubbröra, 4 portioner:

    200 gr gravad lax
    1 äpple
    1 kokt ägg
    2 kokta potatisar
    2 msk finskuren gräslök
    3 msk hovmästarsås
    4 råa äggulor
    4 msk riven pepparrot (men det skippar jag, gillar inte pepparrot)

    Skär lax, äpple, ägg och potatis o små tärningar, hacka gräslöken. Blanda det med hovmästarsåsen. Man kan sen göra portionsformar av det och toppa med råa äggulor, men vi hoppas oftast det och packar det i en skål, täckt med gladpack inuti, så kyler man och vänder upp det på enn fat innan man serverar.

    Återkommer med kola.

  • anne på grönkulla

    Tjinuskikola (finkst/ryskt kolarecept)

    2 dl vispgrädde
    1/2 dl sirap
    1/2 dl socker
    50 gr smör

    Koka upp i tjockbottnad kastrull och låt sjuda tills det blir segt - ca 30 min brukar det ta (men det står upp till en timme i recepten). Ev kan hacka 20 mandlar o röra i på slutet.

    Häll upp i knäckformar, och kyl.

  • Telemarkgrrl

    Mums!!!! Stort tack för recepten!

    Den där kolan, är den seg eller mer åt det hårda hållet? Jag är lite kinkig vad det gäller sånt, kola och knäck får inte vara för hårda utan helst ska dom vara så där sega att det känns som om tänderna ska lossna och sitta kvar i kolan när man tuggar på dom.

  • anne på grönkulla

    Man skedar upp den i formarna, en tesked i varje form brukar bli lagom. Minns inte hur månag det blir - men försök INTE göra dubbel sats - då stelnar den inte.

  • anne på grönkulla

    just det - man ska röra i den hela tiden medan den sjuder. Man måste inte stå o passa precis hela tiden, man kan göra annat i köket, men ett varv i kastrullen med en trägaffel typ varannan minut är lagom.

  • Telemarkgrrl

    Okej, det ska jag komma ihåg!

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7