Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.

    Pumpkin

    är du säker... då måste jag inte ha varit med hos arb-förmedlingen????

    För 4-5000/månad hade ju RÄDDAT oss!

  • Anja 19 juli 2008

    Jag har ju jobbat i ett år den 8 maj, så alltså har jag jobbat nästan 11 månader!

  • Anja 19 juli 2008

    fast det spelar kanske ingen roll för att få grundbeloppet.

    Men till frågan... hur går man tillväga för att få a-kassa! Kontaktar jag min a-kassa bara, eller ska man på något vis ha kontakt m arb-förmedlingen!?

    Jag har ju 100% jobb hela juni, juli ohc augusti så jag kan ju inte gärna söka jobb nu. har skrivit på papper och allting m min chef. Så det är ju bara att jag behöver täcka upp nu, tills behovet av tim.vikarier kommer tillbaks på jobbet, vilket det såklart gör. Man vet bara inte när!!! kan ju bli när som, eller dröja!

  • Anja 19 juli 2008

    Ok men jag måste inte ha varit anmäld en viss tid... så om jag går ner o anmäler mig imorgon så kan jag få ersättning f.rom i morgon???

    Förlåt alla mina skitjobbiga frågor men jag hittar inte infon nånstans...

  • Anja 19 juli 2008

    Skojar du pumpkin...

    jag kan alltså bara få hjälp om jag inte jobbar överhuvudtaget!!!

    Så mina SKETNA fyra dagar på en månad sabbar det.???

    Varför ska man straffas när man anstränger sig! Så om jag varit en slapp lodis som inte ville jobba, dvs om jag ringer jobbet o säger att jag skiter i onsdagarna, hitta nån annan, DÅ får jag hjälp men nu får jag INTE???

    Hur f..n ska jag få hjälp då??? Någonting måste jag ju kunna få, för vi klarar oss inte annars. Förlåt om jag låter galen nu men jag är helt knäckt och detta är så sjukt jobbigt...

    Vi lever ju verkligen inte fett... Men för att vi ska ha det bra så måste jag iallafall få ut 10.000 i månaden. Då går det precis ihop...

    Jag har ju fått ut runt 13.000 tidigare månader förutom denna sista...

  • Anja 19 juli 2008

    Just nu känns det ju som att bröllopet kommer att bli en omöjlighet

  • Anja 19 juli 2008

    Ååååååååååhhhhhh shit jag sket nästan på mig där pumpkin...

    Så rasande på systemet jag hann bli på de sekunderna *asg* Tänkte att de var LITE väl sjukt för att vara sant men f..n MAN VET ALDRIG... haha

    TACK... du räddade min dag *asg*

    Hur gör man för att skriva in sig på arb-förmedlingen... kan man göra det via nätet???

    Har aldrig varit med om sånt här förr!

  • Anja 19 juli 2008

    ok så handläggningstid på typ en månad men om jag anmäler mig imorgon så får jag a-kassa från imorgon men med fördröjning då, så jag får det retroaktivt sen? Eller??? Eller menar du att jag får a-kassa från det att dom har behandlat ansökan, alltså att jag inte kan få något förrän från och med typ 1 maj?

    Näää det borde väl vara så att man får a-kassa från ANMÄLNINGSdatumet även om det dröjer...

    usch ännu mer frågor!

    förlåt men detta stället är ju det enda där man kan få lite svar på sina frågor *asg*

  • Anja 19 juli 2008

    Mmm men då får jag väl söka andra jobb men skriva SKITKASSA ansökningar och typ söka jobb som jag inte alls är kompetent för

    Eftesrom jag HAR jobb som jag trivs med men som inte ger så mkt just nu!

  • Anja 19 juli 2008

    Nu har jag fyllt i allt som behövs i förberedande syft hos AF. Ska gå dit imorgon!



    Man kan ej få pengar förrän man varit där och anmält sig, trots att jag nu anmält mig på nätet, ska ha med mig betyg och anställningsbevis och sånt... måste leta upp!!!



    Har skrivit i att jag ej kan ta ett jobb förrän 1 sep 2008. Så jag hoppas att de godtar detta. Man skulle nämligen fylla i när man tidigast kunde börja jobba.

    Vilka helpuckade papper att fylla i alltså, snacka om omständligt! för varje "typ av tjänst" jag är intresserad av, man kunde välja olika, typ socialsekreterare, skolkurator, sjukhuskurator, frivårdspinspektör, så fanns en lista på ca 40 olika kompetenser där man skulle fylla i vilka man hade (inte många där kan jag säga, pga NOLL erfarenhet, fy så illa det ser ut ) så skulle man kryssa i samma jä..la alternativ på VARJE typ av tjänst, istället för att bara behöva fylla i det en gång (var ju samma på varje jobb) och låta det gälla för alla!!

    Jaja, det tog sin lilla tid men nu är det klart...

    jag skrev bara i min nuvarande utbildning... sket i gymnasiet. Gick ju vård då så jag är undersköterska men eftersom jag ändå inte får jobba som det pga mitt bäcken och alla tunga lyft så är det ju skit samma.

Svar på tråden Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.