Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.

    Bröllopsbonanza

    är det på kanal 4+

    Ja det såg jag nu... Ah undrar om vi har den här på jobbet!

  • Anja 19 juli 2008

    Ja alltså självklart ska han få åka, haha... har inte haft en tanke på att inte låta honom åka. Är ju helt underbart... Åkte ju själv som barn och älskade det. Skulle inte ta den upplevelsen ifrån honom No way...

    Ville bara bli lite lugnad i min ångest över allt som kan hända... för jag är nog NOJJIGAST av nojjiga. Så rädd att något ska hända ens barn blir man ju... Kan tänka mig att det är värre när man som jag, var lite tvångsmässig redan innan...

    Kommer säkert vara tvungen att knacka i trä och ställa saker på vissa sätt helt frenetiskt hela den veckan, ända tills jag ser honom igen. Men det är ju MITT problem

    Japp vi har lite OCD i vår släkt, tyvärr...

  • Anja 19 juli 2008

    OCD= obsessive compulsive disorder = tvångssyndrom

  • Anja 19 juli 2008

    Ett av mina syskon, vill ej lämna ut någon av dem, har varit riktigt dålig och självmordsbenägen pga detta. Sjukskriven länge och riktigt omfattande terapi för att ens kunna leva normalt. Skitjobbigt... så illa är det inte alls för mig!

    Jag lever helt normalt men såna saker som tex vår bröllopsresa har ju oroat mig hur länge som helst som ni vet. Tänker jag på att vi ska flyga så får jag ångest och mår jättedåligt...

    Jag får för mig att just det planet ska störta och sen får jag för mig att JUST för att jag tänkte så så KOMMER det verkligen att störta och allt blir så påträngande och så har man vissa ritualer lixom, som "lindrar" tar bort ångesten.

    Jag har tex en ritual varje kväll som tar ett bra tag, typ känna på alla vreden på spisen, klicka knappen på kaffekokaren, känna på yttersidan av ytterdörren så att nyckeln ej sitter i. Dessa saker upprepar jag ett visst antal ggr, olika antal för de olika sakerna. Tar ett tag och kan ibland göra mig galen när jag tex är så trött att jag knappt orkar gå och lägga mig, och så kan jag ändå itne skita i det för då kommer något hemskt att hända lixom.

    jag är ju FULLT medveten om att det inte händer något för att jag inte känner på spisknapparna eller klickar på och av kaffebryggaren men det är helt omöjligt för mig att inte göra det för då får jag sån ångest att då vågar jag inte sova.

    sjukt, ja visst... men ack så vanligt!

    men nu ärju mina saker inom rimlighet och mina tvångstankar/handlingar upptar inte en timme om dagen, vilket är minimum för att man ska ha diagnosen OCD. Så jag är inte speciellt orolig. Dessutom är jag så medveten, vilket inte alltid är fallet.

  • Anja 19 juli 2008

    Japp Englali, inte ovanlgit alls... olika lindrigt eller allvarligt hos olika människor bara...

    Jag minns att jag var sån redan som barn... Hade en hel del sånt där för mig... Min mamma fattar inte alls varför. Varken hon eller pappa är såna och vi har lixom haft en helt normal barndom!

    Går lixom inte att härleda det hela till något!

  • Anja 19 juli 2008

    Mmm därför det är så smart med cellofankuvert De väger i princip INGENTING...

    Tror inte att mina inbjudningskort kommer överstiga 20 g faktiskt. Hoppas inte det iallafall! Ett vanligt brev (ett a-fyra papper med kuvert) väger ju ungefär 20 g.

  • Anja 19 juli 2008

    Japp, se, bara på ett par sekunder så är vi tre stycken här som har OCD-liknande symptom! Man får vara på sin vakt bara så man ej lägger till fler saker så att det upptar för stor del av ens vardag coh tar över... (det är lätt hänt när man mår dåligt).

    För när det börjar hindra en från att leva sitt liv så är det inte en rolig sjukdom Har ju sett det på nära håll coh det är HEMSKT.

  • Anja 19 juli 2008

    Hedebris

    Mmmm det kan vara på gränsen... Ta med dig ett av dina kuvert med kort i och väg i närmsta butik. I kassan alltså... säg att du vill köpa ett frimärke till ditt kuvert och fråga vad det väger eller nåt så väger ju kassörskan det till dig. Du behöver nog inte ens köpa ett frimärke. Är bara jag som är så rädd att vara till besvär som hade gjort så *asg*

  • Anja 19 juli 2008

    Mmmm läste faktiskt nu inne på en neuro-sida att man ÄR medveten när man har ocd och ocd-liknande beteende. Skrev ju innan att inte alla är medvetna, men det var tydligen fel...

    Man ÄR medveten och ofta döljer man ju sina symptom för andra just därför, för att man skäms osv...

Svar på tråden Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.