* nyckelhålsmärkt är en bra sak att utgå ifrån!
* grovt bröd, kalkonkött eller en mager skinka, gärna grönsaker på smörgåsen.
* laga mat från grunden. Alltså inga halvfabrikat (färdiga fiskpinnar, köttbullar, pulvermos mm)
* Undvik panerad mat, korv, friterat (allt detta vet du säkert).
* stek sällan, koka eller tillaga i ugn i stället.
* ersätt smör i recept med smör med olja och/eller flytande margarin.
* se till att han äter minst 3 frukter/dag och 1-2 nävar grönsaker.
*undvik söta såser ex. sötsur sås eller andra klara såser, de innehåller oftast socker. Överlag, läs på alla förpackningar.
*Det är svårt att slänga ut alla sina gamla recept och att bara köra en ny kokbok, det är min erfarenhet. Lättare är det om man gör sina gamla recept magra och nyttigare istället. T.ex. genom att få bort halvfabrikat, smör, grädde och socker.
* Minska saltet succesivt, då märker man inte av det för mycket. Nästan alla svenskar äter idag för mycket salt, inte alls bra för övervikt, härt-och kärlsjukdomar mm.