Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Hmmm Pumpkin

    jag tror jag är helt trög... vadå att man inte behöver läsa efter prästen men man måste läsa löftena???

    Då MÅSTE jag ju läsa efter prästen... du tror väl för sjutton inte att jag skulle komma ihåg ett enda ord DEN dagen om jag inte fick hjälp. Hehe...

    Jag är ju skiträdd att jag ska glömma vad prästen sagt om han säger för många ord i taget (allvar alltså, jag är livrädd för det för jag har sååååå dåligt minne).

  • Anja 19 juli 2008

    Haha jaaaha ok...

    Nej jag tycker det är pest att överhuvudtaget behöva öppna munnen när vi står där framme... varför kan man inte bara säga JA. BAra det är ju ansträngande inför så många människor!

    *svälj*

    Tror jag måste ta en valium innan vi går in, haha...

  • Anja 19 juli 2008

    Nienna

    jo visst, rädslor är subjektiva

    Men jag antar att du är orädd pga att du är van vid att det finns björnar där. det är ju en del av ditt naturliga element. Jag har aldrig behövt vara rädd för det så när jag tänker på björnar så är det något som är lite overkligt och jätteskrämmande (likaså våldtäktsmän även att man vet att de finns överallt )

    Man blir ju skiträdd just för att det skrivs så mkt i media osv. Men i ärlighetens namn så tänker jag sällan på sånt när jag är ute och går, om det inte är mörkt och ensligt och är på natten typ. Då känns det otryggt men det hade jag tyckt var jag än var.

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    NEJ NEJ NEJ... jag vill vara i kyrkan för bövelen

    Daniel har vägrat låta döpa våra två minsta (Emil döptes när vi inte pratade m varann jag ohc Daniel) för han är ju inte kristen och inte ens med i svenska kyrkan då han själv aldrig blivit döpt och han är så anti allt som har med religion att göra medan jag är kristen så det är en stor sorg för mig.

    Jag VILL gifta mig i kyrkan absolut och otroligt nog (fråga mig inte varför men jag tänker INTE ifrågasätta det ) så vill verkligen Daniel oxå gifta sig i kyrkan för han tycker det är så stämningsfullt och vackert!



    Fasar för samtalet m prästen dock för Daniel är helt öppen med att han tycker allt som har m religion och gud o jesus att göra är rena tramset och han kommer försöka få bort så mkt religiöst som det bara går ur själva vigseln.

    Jag har sagt till honom att han MÅSTE tagga ner och dölja sin totala ateistiska inställning när prästen kommer hit annars kommer jag skämmas ögonen ur mig.

  • Anja 19 juli 2008

    Någon mer här som har en partner eller som själv inte är med i svenska kyrkan men ska gifta sig där ändå?

    Vet ni hur mkt religiöst prat som måste vara med i själva vigseln?

  • Anja 19 juli 2008

    Sedan måste jag säga att jag tycker det där uttrycket "tills döden skiljer oss åt" är såååå obehagligt, jag får obehagliga rysningar utav det. Men som jag förstått det när jag läst på de forum där man kan fråga prästerna, så är just denna mening nästan omöjlig att få ändra på.

    folk har försökt med "livet ut", "för alltid", "till tidenss slut" osv men inget duger. Jag vill inte att döden ska nämnas ens under vår vigsel, det sätter en mörk skugga över hela alltet tycker jag

  • Anja 19 juli 2008

    Nej jag har inte varit där... Ser fint ut!

  • Anja 19 juli 2008

    Åh hoppas då att vår präst vill gå med på "så länge vi lever". Känns lixom finare, bättre ohc bekvämare att få tala om LIVET än nämna döden. Det vill jag verkligen inte.

    Vi har vigselsamtal den 26 juni då prästen kommer hem till oss kl. 17.

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.