• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Lite ironiskt är att han var vikarie för en kille som var föräldraledig.

  • Nienna

    Min sambo har kvar sina 60 dagar (Neo) plus 35 dagar (Ella) och de ska ha bl.a. ta ut till sommaren, semesterdagarna behövs till hösten då det är älgjakt. Det är ju jättebra att hans dagar finns kvar för jag har 0 dagar, då kan han ta ut vid lov osv.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 12:28:16 följande:


    Exaktså skit du i hans födelsedag med GOTT samvete. Vissa människor förtjänar inte sina barns kärlek. Punkt slut!såna som jag tex som lämnar dem på DAGIS fast jag är LEDIG moooaaahahhaha...


    Nu ska jag göra en Jordgubbs- och vitchokladmoussétårta (vilket kort ord ). Minstingen har namnsdag och jag tänkte att det är ett utmärkt tillfälle att testa om den är god. I så fall kanske vi har den på bröllopet, då kan man ju göra dem i förväg och frysa in.
  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 12:45:12 följande:


    Mums...Nienna om jag börjar springa upp till dig nu, så kanske jag anländer om några dagar. Kan du spara en bit heheJag menar då har jag ju dessutom förbränt så jä..la mkt på vägen att jag verklgien kan äta tårta m gott samvete.*knyter på mina nya löparskor* hihi (de är vita o rosa, nike, förresten) *asg*
    Absolut, jag sparar en bit! Nu är chokladmoussén klar, nu ska den vara i frysen en stund. Ska snart börja med jordgubbsmoussén, men jag vet inte hur den ska få plats i formen!!!

    Jättefin hus! Något liknade skulle jag vilja ha om vi skulle bygga nytt.
  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 13:22:33 följande:


    Tosaskulle tippa att det kommer ligga runt 4 miljoner. Tyvärr
    OMG!!! Det var inte lite... Nä, jag stannar nog här uppe trots att jag inte får åka och handla medan barnen är på dagis.
  • Nienna

    Jag skulle aldrig klara av att flytta tillbaka till ett bostadsområde, jag skulle känna mig så trängd! Nä, jag bor nog här tills jag dör...

    Sen skulle jag aldrig våga låna så mycket pengar om bara en av oss hade jobb, visst, man kan bli av med jobbet men ändå... Jag tyckte det kändes nog jobbigt att låna 600'!

  • Nienna

    Nä, nu ska jag fortsätta med tårtan! Återkommer!

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 14:21:19 följande:


    Mums Niennamen duuuu vi måste få se den sen, när den stelnat och du tagit av formen... mums Kan vi inte få receptet? Borde väl gå att göra en med mjölkchoklad, mörk choklad och hallon oxå eller
    Man kan säkert byta ut som man vill. Men jordgubb och vit choklad passar ju vårt färgtema och dessutom hatar sambon hallon så det skulle ju inte vara så lyckat i bröllopstårtan.

    Här kommer recept:
    Jordgubbs- och vitchokladmoussetårta (12 bitar)
    1 skiva färdigköpt tårtbotten

    Vit chokladmousse
    250 g vit choklad + 1 msk smör
    4 gulor från stora ägg
    5 dl vispgrädde

    Jordgubbsmousse
    600 g färska eller frysta jordgubbar (6 dl passerade bär) + 6 msk citronsaft
    9 gelatinblad + 1½ dl vatten
    2 dl strösocker
    6 dl vispgrädde

    Dekor
    Färska jordgubbar

    1. Använd en non-stick form 24 cm diameter med löstagbar kant. Skär tårtbotten ½ cm mindre än formen så att moussen kan rinna ner runt om. Lägg tårtbotten i formen.

    Vit chokladmousse
    2. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta av värmen (låt svalna lite) och rör ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda först lite med chokladen och sedan resten.
    3. Häll chokladmoussen i formen och skaka så att den rinner ner runt bottnen.
    Frys 30-60 minuter så att moussen stelnar.

    Jordgubbsmousse
    4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp 1½ dl vatten med sockret, dra av värmen. Ta upp och smält gelatinbladen i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
    5. Vispa grädden och vaniljsockret och blanda snabbt ner den svala jordgubbspurén med luftiga tag med en slickepott.
    6. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen och kyl tårtan 3-4 timmar eller frys den helt eller delvis.
    7. Lossa tårtan från formen och lägg upp den. Är tårtan fryst, tina i kyl ca 3 timmar.

    Dekorera tårtan med jordgubbar.

    Det står inget om vaniljsocker i ingridiensförteckningen, men senare i receptet står det att man ska vispa grädden och vaniljsocker (till jordgubbsmoussén) så jag tog ca 2 msk vaniljsocker. Tror dock att det räcker med 3 dl grädde till den jordgubbsmoussén och då blir det nog bra med 1 msk vaniljsocker.
  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 14:21:45 följande:


    alltså köper du färdig mousse??? typ pulver som ska blandas ner i grädde/mjölk?
    Nej, man gör den själv. Se receptet...
Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.