Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Åååhhhh nu är det redan slut... varför är avsnitten så korta en hel vecka till nästa... suck

  • Anja 19 juli 2008

    Oj 175 dollar för frakten är riktigt dyrt tycker jag! Eller? Det är ju över 1000 kr.

    Vad väger klänningen, vet du?

  • Anja 19 juli 2008

    Ja alltså i det stora hela är det ju ändå en MYCKET billig klänning

    Blir ju inte ens 1.100 sammanlagt

    Lite skillnad, jag gav ju 10.000 för klänning + underkjol och korsett

  • Anja 19 juli 2008

    EnaOline

    jag tycker ni kan köra smörgåstårta om ni vill

    Men om ni ska ha en lite senare middag så hade jag nog kört en varm rätt istället faktiskt.

    Du skrev nåt i din tråd om förrät o varmrätt?

    Det finns ju en hel del lätta, goda maträtter man kan laga!

    Ni kan tex förbereda potatisgratänger (sååå enkelt) som ni bara värmer upp innan och så ha något kallt kött till eller nåt.

    NI kan ju göra egen rostbiff. Oxå sååå enkelt. En köttbit, en termometer, låg temp på ugnen 125 grader. (kolla recept på FRANSK rostbiff, inte engelsk, den blir sådär grå i kanterna o rosa bara i mitten, medan fransk blir sådär vackert rosa över hela).

    och så en god sallad till detta. förrätt kan ni ju göra toast skagen eller nåt sånt!

    Alltså det finns såå lätta grejor.

    Personligen t ycker jag att det är MYCKET mer jobb m smörgåstårta än med vanlig mat, haha...

    men både rostbiff och potatisgratäng kan ni ju lixom ha fixat innan, så att det inte blir något som helst jobb på själva stora dagen!

  • Anja 19 juli 2008

    EnaOline

    Ååhhh har du något recept på dina smörgåstårtor? Jag blir ju så sugen att jag magen knorrar och skriker

    Älskar smörgåstårta, hihi...

    Kan dock lätt bli för mkt om man har smörgåstårta och sen tårta, hmm, lite mycket "bröd" (kan blir lite mäktigt på nåt vis) eller vad man ska säga och ja att stå o dekorera på själva bröllopsdagen slipper man ju gärna

    Har ni fixat färdiga gratänger som är gräddade och bara behöver värmas upp och köttet är klart så kan ni ju bara servera allt lixom

    Gör gratängerna på riktig vispgrädde (ej vispad alltså) så blir dom helt enormt goda och krämiga och den smaken är det inget som slår.
    Klappa in köttbiten i mkt salt och grovmalen svartpeppar så kan inte det heller gå fel

    Haha ja vi har ju en lite speciell historia minst sagt och jag vet exakt vad du menar med speciell svärmor Sambon har en minst sagt underlig uppväxt bakom sig.

    Låten är Elton Johns "your song". Verkligen en av VÅRA låtar från the past så att säga Jättefin är den...

  • Anja 19 juli 2008

    Det där med gåvor är svårt...

    jag har ju två toastmistresses, inga tärnor eller så, men de kommer ju att vara så otrligt aktiva och av en toastmaster krävs det ju mkt mer än utav tärnor o marskalker och värdpar, så jag vill att de ska få varsen fin present.

    men vad??

    Funderar på att ge dem en upplevelse för det är nog lite roligare, eller?

    typ ansiktsbehandling och så kanske någon LITEN present oxå...

    Vad ska ni ge???

    Gästgåvor kommer vi bara göra små cellonfanknyten med kanderade almonds i rosa/vitt

  • Anja 19 juli 2008

    Vi har oxå tårtan som efterrätt... vet att många tycker det är fel och att man ska ha tårtan senare på kvällen osv, men för oss är det ett ekonomiskt beslut + att vi kommer ha godisbuffé och snacksbord och vickning på natten så det hade blivit för mkt ätande på nåt vis!

  • Anja 19 juli 2008

    En osa till Den gamla killkompisen som vi "bråkade" om, minns ni... Han har tackat ja. Jättekul tycker jag. Han skrev och tackade för att vi bjöd honom och att han tycker det ska bli jätteroligt. Usch är så man skäms... (eller inte jag, men D borde skämmas)

    Eller tja... han hade ju vissa anledningar att tjura kanske men ändå, sååå länge sen och såååå LÖJLIGT.

  • Anja 19 juli 2008

    EnaOline

    men duuu, det låter precis som min farmors tårtor men hon har gräddfil o majonnäs eller om det är creme fraiche och majonnäs och hon har oxå dill eller persilja utanpå sådär som du beskriver och låter tårtan stå minst ett dygn innan servering

    Det jag undrar mest över är ju dock själva innehållet i de olika lagren. för jag tycker aldrig att jag får till helt rätt smak. Hur många lager ska man ha och vad passar ihop... hur blandar men de olika "rörorna" osv...

    Fattar att du absolut itne vill lämna ut något som är ett familjerecept. Jag får ta o fråga min farmor någon dag haha

  • Anja 19 juli 2008

    ja f..n KKC det har du ju rätt i. Skit oxå, min toastm. störiga lisa är ju oxå här och tjuvkikar...

    äh då får jag väl hitta på nåt annat *asg*

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.