Inlägg från: Virvel |Visa alla inlägg
  • Virvel

    080809 del 4

    Jag tycker att du ska ringa och prata med dom istället. Det är alltid lättare att få fram en känsla när man hör tonläge än att dom bara kanske ser det som tjurigt klagomål. Hoppas du förstår vad jag menar.


    AoM skrev 2008-05-22 06:32:41 följande:
    Usch och fy och blä. Igår trillade tårarna på jobbet. Vi har strul med herrgården. Allt har flytit på hur bra som helst med personalen där, men nu är det inte bra alls. Jag är väldigt väldigt nötallergisk, så pass att spår av nötter räcker för att jag inte ska överleva. Detta är något vi har varit extremt noga med att poängtera i all kontakt med herrgården. Hittills har det verkat bra men så förra veckan blev det kaos! Jag och min ena tärna var där för lite planering. Till eftermiddagsfikat serverades jag nötter, likaså till frukost dagen efter. Detta trots att jag poängterat det när vi beställde rummet och när vi checkade in. Och vi var de ENDA GÄSTERNA den natten!! I måndags skrev jag ett långt mail där jag förklarade vad som hade skett och hur jag nu kände inför att ha vår bröllopsfest hos dem. Inget svar i måndags, inget i tisdags och inget igår. I vanliga fall får man svar inom en timme eller två. Igår mailade jag igen, frågade om det första mailet hade kommit fram. Fortfarande inget svar. JAg vill ju inte sitta på vår bröllopsmiddag och vara nervös och orolig, lika lite som jag vill ta med matlåda som de får värma åt mig. På lördag ska vi dit och proväta menyn. Om allt fungerar.
  • Virvel

    Vad skönt att dom ringde upp. Hoppas nu att dom tar åt sig det här. Nu ska jag gå och hålla tummarna för att Charlotte finns med bland dom tio kuvert som går till finalen.


    AoM skrev 2008-05-22 22:32:40 följande:
    Nu kan jag berätta att innan jag hann ringa från lunchrasten hade herrgården ringt upp mig! Det var tjejen som vi har haft all kontakt med tidigare, hon var jätteupprörd och kunde inte förstå hur ett så allvarligt misstag hade skett! Hon berättade även att hon hade sammankallat personalen till möte osv. Kändes bra att hon tog det på ALLVAR!! Så nu kan jag andas normalt igen :)Vi ska dit på lördag och proväta vår meny, återstår att se om deras möten har givit effekt!
  • Virvel

    Vi har 24 sällskap som ska svara innan den 9 juni och det är 11 av dom som tackat ja. Så hälften är kvar.


    Nufsan skrev 2008-05-26 23:30:01 följande:
    Hur går det för er andra med O.S.A??Vi har det på fredag och det är idag 25 st som inte svarat och jag börjar bli mäkta orolig då 20 av dem är på m2bs sida... Mest besviken är jag på min m2bs äldsta kompis som inte verkar komma och då är det inte att han har förhinder utan hans nya tjej är tydligen ett riktigt ufo...
  • Virvel

    När du skriver 15 av sextio menar du då sällskap eller gäster? För vi har fått två svar idag så nu är vi uppe i 13 sällskap av 24. Vi har sammanlagt 50 gäster men vi skickade ju inte kort till varje gäst eftersom många lever tillsammans.


    BettyB skrev 2008-05-27 11:45:42 följande:
    Vi har OSA 1 Juli och det är 15 av 60 som inte har svarat. Bara 1 som har tackat nej.
  • Virvel

    Idag har jag varit iväg och beställt ny förlovningsring, vigselring och sedan blev det en tredje ring på samma finger.
    Innerst ät det en slät 3 mm vitguld, mitten är det Schalins Norrsken Solvind och längst ut blir det samma som innerst. Det blev jättefint och det kändes verkligen mer som jag än den ringen jag redan hade köpt.
    Ringarna kommer att komma hem i slutet på nästa vecka. Lägger ut en bild som jag tog idag. Ingen bra kvalité plus att dom smala ringarna är för breda. kommer att vara en mm smalare så att ringen i mitten blir mer framträdande.

    När jag nästan var hemma så ringer sambon och säger att lilltjejen har kräkits och nu har hon gjort det två ggr till. Nu är det bara att vänta. Vår kille skulle ha haft sitt allra första riktiga barnkalas på lördag och imorgon måste vi tala om för honom att det inte blir något. Han kommer att bli så ledsen för han har verkligen sett fram emot det. Snyft!

    Det här fick oss att tänka till så nu har vi köpt bröllopsförsäkringen som Sveland har. 1500 kr och du har ca 70000 kr med silveralternativet. Tänk om vi skulle bli magsjuka och stå där med mat som måste betalas och sedan bara kastas. Känns skönt att ha en försäkring som täcker upp.

  • Virvel

    Jag glömde skriva om vårt STORA misstag. Jag var till tryckaren och hämtade våra festprogram idag.
    När jag kom hem så bläddrade jag igenom det och upptäckte till min fasa att vi har missat att byta ut ett namn i en låttext så det står Chrissa istället för Linda.
    Jag höll på att börja gråta. Vi läste igenom festhäftet båda två innan jag mailade det till tryckaren. Fast just den här låttexten hittade jag på internet i sista sekunden och liksom kopierade och klistrade in och glömde ändra namnet. Som tur var så hette killen samma namn som min.
    Vi vet inte hur vi ska göra. Det är ändå en tusenlapp minst det är frågan om. Hade det bara varit ett stavfel så hade det väl inte gjort något men helt fel namn.
    Det är ju nästan så att man ska be värdparet/toastmaster att göra en kul grej av det hela.

  • Virvel

    Vi har bestämt oss för att inte trycka om festprogrammen utan toastmastern får göra en kul grej av det hela.


    cindell skrev 2008-06-03 14:52:59 följande:
    Virvel:Hur gick det med festprogrammet?Själv satte jag mig och gjorde om allting. TVÅ gånger, då det tydligen inte blev sparat andra gången heller. *suck* Fick sätta mig vid den stationära datorn och göra det där istället. Fungerade mycket bättre. Börjar bli nöjd med utformningen. Nu ska bara alla osa klart så vi vet vilka gäster som ska vara med i presentationen.Vad sysslar ni andra med för tillfället?
  • Virvel

    Vad är kravatt nu igen? Plastrong ska min kille ha men det är kanske inte samma sak?


    cindell skrev 2008-06-03 21:39:26 följande:
    Ni som har karlar som ska ha kravatt på bröllopet, kör ni med vanlig skjorta till eller med sån fluffärmad skjorta? Svårt det blir när man inte riktigt vet vad det heter
  • Virvel

    Hittade den här förklaringen på plastrong så nu kan jag svara på din fråga.
    Sambon ska ha en icke puffärmad plastrongskjorta (alltså med ståkrage med nedvikta kragsnibbar. Hoppas du är med på vad jag menar.

    Plastrong är en form av kravatt, vilket förr kunnat syfta både på slips, halsduk och plastrong. Idag är det snarast synonymt med plastrong.

  • Virvel

    Ha,ha. Du hann svara medans jag skrev mitt inlägg. Hm, då är det inte samma ändå.


    bridesilly skrev 2008-06-04 06:56:37 följande:
    kravatt är det inte sån man har till frack? inte samma sak som plastrong iaf
Svar på tråden 080809 del 4