Inlägg från: Emkalo |Visa alla inlägg
  • Emkalo

    080809 del 4

    Hm, jag vet inte vad vi ger våra vänner som hjälper till. Men tärnorna får ju smink + hår av mig + blombukett. Klänningarna står dem för själva.

    Marsalkarna vet jag inte....dem får varsin slips som dem ska använda....men jag tycker min m2b borde styra upp ngt där.

    En av tärnorna är toastmadame. Jag vet inte vad hon och toastmasterna ska få...måste dem få storstilade presenter? Givetvis ngt men vad?

    Vi har följande kvar:
    Beställa alkohol
    trycka vigselprogram
    göra klart och trycka festprogram
    göra bordsplaceringen + tillhörande "lappar"
    öva i kyrkan
    köra/hämta/lämna/förbereda bröllopsnatten (necessär och kläder för dgrna efter osv)
    Be folk om lite tjänster (typ ta hand om presenter, kläder osv)
    öva dansen
    fixa naglarna
    köpa gästbok

    Säkert ngt mer som jag har glömt, men det fixar sig :) tycker vi ligger helt Ok i tid till.

  • Emkalo

    Fråga till er tjejer!

    Hur ser ert tidschema ut?

    Vårt ser ut så här, på ngt ungefär...

    8 vakna och äta frukost
    9-12 Hår och smink
    12.30-14.30 Foto vid/nära kyrkan
    15.00-15.40 Vigsel
    15.45 Kyrktrappen
    16.00 avresa limousine
    16.15-17.15 foto vid lokalen
    17.30 anländer till festlokal
    17.30 brudskål
    18.00 Sitta till bords
    18-20.00 middag
    22.00 tårta
    02.00 slut??

    Ni som har Dj (eller kanske annan typ av musikarragemang oxå?!), hur gör ni med tidschema för festen? När var hur spela vilken musik?

    Har ni ngn speciell ordning som musiken spelas och vad för musik, tex vad har ni för mingelmusik?

    Dansas brudvalsen i samband med tårtan?

    Helt enkelt, hur gör ni? :)

  • Emkalo

    Blivandefrularsed, vår planering ser nog mest lika ut tidsmässigt...

    Jag klämmer in lunchen vid smink/hår och påklädning. Tror inte jag kommer kunna äta så dock den dagen...

    vi kommer inte ha vickning eftersom vi ska ha tårtan sen. däremot funderar jag på om man ska ha ngt under mingelt? Måste man det? Har folk inte ätit lunch innan dem kommer? :) Kanske frukt?

    Sen måste vi väl köpa ngt snacjks aktigt...blev sugen på godis när ni nämnde det `:)

    Ja tjejer, vi ska verkligen ta vara på den vi har där hemma. Min m2b var nära att lämna jordelivet efter en bilolycka i dec 2006 (dagen efter olyckan friade jag :)) och jag tror inte man inser hur tacksam man ska vara förrän ngt händer, tyvärr. Så ta hand om varandra, stressa inte, och leva lyckliga tillsammans :) För det gör vi iaf :)

  • Emkalo

    Våra talare får tala högt och tydligt!

  • Emkalo

    Virvel, jag har gjort provhår och smink, blev jättefint! Jag kommer ha guldigt och brunt i tonerna kring ögonen och sen lite mörkare gammelrosa på läppar och kinder, för att få framtjugotalet - eftersom min frisyr kommer vara en ondulering. Så det ska matcha! Lycka till på din, det är jättekul!

    Vi har fotograf i 5 timmar, ca 12.30-18.30. Vi fotas ca 12.30-14.20 runt om kyrkan och i stadsmiljön. Sen fotas vi efter vigsel ca 16.15-17.15/30 i mer grönskade miljö vid festlokalen/hagaparken/stallmästaregården (där vi spenderar natten sen). Men jag tror hämningarna släpper sen och att man kommer posa som värsta hollywwodstjärnan :)

  • Emkalo

    Just det, ang presenter. Vi önskar ju oss eknomiskt bidrag till resan, menom folk kommer med andra presenter har vi bestämt att vi öppnar paket från blodsbandssläkt :) andra presenter får vänta till dagen/veckan efter!

    Åker alla på bröllopsresa sen? När var hur? Vi åker int förrän i okt och blir borta 3 v på Maldiverna. Men vi utnyttjar ett presentkort vi fick förra året (när vi fyllde 25 och 30 :)), och åker till Kolmården och Vildmarkshotellet på söndagen, och stannar till tisdag! Dte blir kul!

  • Emkalo

    Vi åker oxå till Kuredu, 10 oktober, åker hem igen 31 oktober. Ska bli kul!! Men då missar vi varann precis!

    Bride in England skrev 2008-07-30 11:04:39 följande:


    Vart i Maldiverna ska ni? Vi aker till Kuredu i november! 2 veckor. Can't wait
  • Emkalo

    Tyresöbrud, vad gulligt av henne!!

    Bride in england, vi har valt BB.Har dock hört att BV är det man får bäst värde för, eller för dte priset man betalar är BV mest värt. Men det skulle göra att resan skulle bli dyrare än vi ksulle vilja, därför valde vi BB, så vikan vara bort ai tre veckor! Men jag tror oxå att det blir toppen!Då hinner ni säkert se bilder från vår resa innan ni åker :) Jag vet inte var jag fick det ifrån, men jag läste att ni skulle åka det den 2 nov :) Tji fick jag!

  • Emkalo

    Jag vet, det är skittråkigt om det regnar! Men jag kan ju inte påverka vädret, så försöker jag att tänka! Så det är ju egentligen det enda man inte ska strassa över, för vi kan inte påverka det på ngt sätt :) Men det är klart att det är tråkigt!

    Däremot så säger vår fotograf att det är bra om det inte är strålande sol för då kisar alla på korten, ljussättning blir inge bra osv. Hon sa att molnigt väder gav de bästa bilderna :) Så jag hoppas faktiskt att det inte blir strålande sol eftersom det även skulle bli jääääkligt varmt!


    nilia skrev 2008-08-03 11:51:51 följande:
    Usch vädret ser inte bra ut här där jag bor inför denna veckaBryter nog ihop om det blir dåligt väder den 9:e! Det får inte regna!!!
  • Emkalo

    Ni kan även kolla www.weather.com, sök på stockholm, Sverige och välj sen metric om ni vill ha celciusgrader istället för farenheit. Sen kollar ni 10-dgr prognos.... regn sägs det där :)

  • Emkalo

    Jag håller med! Vädret är verkligen ngt som är utanför vår kontroll, så vi KAN INTE påverka det. Varför ska man stressa över det? Och vi ska ff sitta i tält i trädgården, jag tror det blir bra vilket som :) Fotografering får lösa sig på annat sätt ändå! Vi har ingen plan B för vi ville fotas ute, men allt löser sig, huvudsaken är att vi blir gifta! :)

    Mrs Robin Hood skrev 2008-08-04 22:06:07 följande:


    Tjejer ni stressar mig med allt regnprat. Klart det inte kommer regna.... och skulle det göra det så kan vi ju inte göra något åt det. Okej jag lät nog lite väl optimistisk men vi får försöka att inte tänka på det utan ha ett paraply redo så ska vi nog slippa regnet.
  • Emkalo

    Jobbigt att inte kunna sova! det kommer säkert jag att drabbas av natten till lördag... men är dte bara jag som är lugn+ Jag är inte alls stressad! Vi har jättemkt kvar att göra och jag jobbar ff (bl a bordsplacering, festprogram, tryck av festprogram, inhandla vissa saker, sy på grejer på slöjan, hämta alkohol och köra den till lokalen, köpa snacks och ta med till lokalen, vaxning, parera sista minuten avhopp osv). Vi ska försöka vara klara till fre lunchtid så vi kan spendera resten av dagen på Sturebadet sen.

    Men jag tror det går alldeles toppen. Det blir perfa oavsett! Jag tycker alla ska försöka njuta av den sista tiden som ogifta istället! Vet att det är svårt, men värt ett försök!


    chamor skrev 2008-08-05 08:15:35 följande:
    Är det bara jag som inte kan sova?! Vaknar så tidigt men stressen har lugnat ner sig.. Kommer gå vägen om inte någon får för sig att hippa mig :PHur går det för er andra? Det är meest tårtorna och maten kvar här.. Ska sy lite på klänningen och så betala häfte, fixa skyltar från kyrkan till festen och så bara Ser SÅÅÅ mycket fram emot dagen nu!
  • Emkalo

    Lycka till allihopa! Snart stänger vi av datorn och drar till Sturebadet för lite mys!

  • Emkalo

    Grattis alla fruar! Även får dag var obeskrivligt fantastisk! Hade gärna gjort om hela dagen igen, men känner samtidigt ingen tomhet eller saknad - det var ju det här vi ville uppnå. Allt gick helt makalöst bra!

    Vädret i Sthlms innerstad var bra, perfekt för fotografering innan vigseln och på kyrktrappen. Det började regna när vi satte oss till bords och regnade en timme, sen slutade det. Det kunde inte blivit bättre! Maten var supergod, alla var nöjda, tårtan från Gourmandise var en hit och alla dansade och hade kul tills kl var 2-2.30. Vi var kvar till slutet med kvarvarande gäster och hade skitskoj! Sen var det bröllopsnatt på Stallmästaregården och dagen efter blev det Vildmarkshotellet i två nätter. Allt har varit så mysigt och bra! Jag vill rekommendera alla jag träffar att gifta sig, vilken jäkla grej det är!!

Svar på tråden 080809 del 4