• Aleta

    Hur mycket mat+dricka för 40 pers?

    Gör så här istället:
    Hur mycket får det kosta per person?
    Du kanske har råd att bjuda på inkokt lax (enkelt att göra i förväg) istället för kassler (som är bland det värsta jag vet ).
    Om du har buffé till 40 pers så kan man tänka sig:
    ca 4 kg lax
    ca 4 kg fläskfilé (Gör dubbelmarinerad och servera kall)
    ca 4 kg kycklingfilé (också kall och marinerad)
    Kolla kilopriset på dessa så har du det priset klart, tillkommer oljor och kryddor till marinad.

    Till det kan du ha:
    Pastasallad
    potatissallad
    quinoasallad (inte nödvändigt, det räcker med potatis o pastasallad)
    grönsallad
    tomater
    paprika (lägg upp grönsakerna på var sitt fat så ser det mycket mer ut + att det sparar jobb)
    bröd
    Två olika såser, en som passar laxen och en som passar fläskfilé och kyckling.

  • Aleta

    Äntligen dax: vilken bra lista! Den är det nog många här på BT som skulle viljas ha!

  • Aleta

    Ja, jag råkar ju hata kassler då...

Svar på tråden Hur mycket mat+dricka för 40 pers?