Inlägg från: aikidoaasa |Visa alla inlägg
  • aikidoaasa

    Vad göra om man fått virus i datorn?

    Har ni ett antivirus program? Om inte skaffa det nu! De är egentligen det enda som kan få bort dem... eller att deleta allt som finns på datorn och sen göra en ny installation av allt. Man kan inte ta en kopia på filerna och tro att man klarar sig med det... filerna är redan "smittbärare"

  • aikidoaasa

    tattar-Emma skrev 2008-07-23 11:45:41 följande:


    Du kan spara bilderna och radera allt annat eftersom det inte går att få virus genom en bild (gäller även en del andra filtyper).
    Det går faktiskt, de programmerar in extra information i pixlarna och tillsammans med informationen om storlek, vilket program som ska användas och liknande. Men dessa typer av virus är inga självinstallerande. Det berättar inte sådana saker, utan vad den gör är att skicka information till skärmen eller procesorn som gör att den börjar arbeta lite för mycket för att få fram "rätt" färg. Använder man sådana bilder för ofta så kan det mycket väl hända att skrämen eller processorn bli gammal och trasig i förtid.
    Fast den typen är väldigt sälsynt, just för att det tar så lång tid att förstöra och det gagnar inte virus framställaren särskilt mycket...
Svar på tråden Vad göra om man fått virus i datorn?