Äntligen fredag del 15
*pet*
*pet*
Meeeen!
Gahh!
Nuuuurååå?
Jag ger upp.
Eller så vinner jag.
Nu?
Nu ger jag mig. Det blir för mycker strunt. Bye!
Glögg!
Ska sätta den ikväll. Det är ingefäran och jästen som saknas, sen skare bli "pompa" så det förslår!
*slickar mig om munnen* Den är verkligen SUPERGOD den jag gör själv.
Hursomhelst: julkort beställda via siba, kalender via önskefoto, ska fixa nån förstoring via nån sida som jag inte bestämt än. Vem behöver fotoaffären? Billigare och snabbare via nätet!
39 spänn för 10 julkort, det är väl billigt va?
Va ska man köpa för julklappar då? Är det fler än jag som har klappångest? Har NOLL inspiration i år.
...å hilde är bra på svårmor med!
Eller är det dåliga vi var? Hmm, har svårt att få grepp om det där.
Jorå, jag är här. Men jag var inte här. Jag låg ner. Ryggen fick spader efter en liten halka-grej på Mecka. Jag har haft den Värstaste Dagen Evver liksom.
På tisdag bestämde sig min rygg för att gå ut i strejk och jag blev kvar i sängen när make och barn drog till skogs. Ingen telefon, luktade apa efter en svettorgie modell "ska inte äte mer diklofenack nånsin" och var kissnödig som fasan. Pandoli och lite vatten var det som stog till buds. Hade tid hos naprapaten 14 men den gick fetbort. Det var fö den tiden karln kom hem. Då var jag KISSNÖDIG. Hade vilda planer på att kissa i hans täcke då.
Sen fick jag lyckopiller i form av Citodon som jag petade i mig snabbare än kläder går på rea på NK.
Igår blev det fixat och nu sitter jag här ensam å karln är på ryggdunksklubb.
*kommer på att jag fortfarande inte tagit vin*
*fixat*
Skål mina vänner!
Nu ska jag genast skriva in ett glöggrecept. Vet att det finns nånstans. *letar*
Måste bara skriva om min bästa glögg. Den cirkulerar här i krokarna har jag upptäckt men det är så jädrars gott att den förtjänar mer uppmärksamhet och spridning. Den är mycket smakrikare än köpeglöggen och ganska stark. Mer fyllighet och mera kryddig. Himlarns god!
Glögg från scratch
4,5 liter svagdricka
2kg socker
0,5 kg russin
1 pkt jäst
3 skivade potatisar
2 påsar hel nejlika
1 påse kardemummakärnor
3 bitar torkad ingefära
Låt stå i 2 veckor, skaka då och då. Ställ gärna lite varmare än rumstemp.
Efter de 2 veckorna häll upp i flaska igen, ställ kallt/svalt för att stoppa jäsningen. Låt stå och klarna i en vecka till.
Häll gärna upp i snyggare flaskor sen för att separera från bottensatsen.
Drick och njut!
(Skrev in det på min blogg och kopierade. )