Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Själv hade jag inte bara helmjölk utan också massa extra fett (hemma skulle jag ta kesella, här fick jag improvisera lite...) i - för lussebullar riskerar alltid bli sååå torra o det går ju inte för sig!

  • anne på grönkulla

    får väl trösta mig med kalorier, just nu funkar samtalet med maken inget vidare. antar att avstånd o tid tar ut sitt just nu o den här veckan pratar vi bara förbi varann hela tidne o det slutar med att vi båda surar o säger att vi ska försöka bättra oss till nästa gång vi hörs, o så blir det fel igen...

  • anne på grönkulla

    Jorå, det finns allt hopp i världen! Det är inte det - men det sliter ändå just nu. Långa dagar på varsitt håll, lite prattid, lång tid utan att ses (strulig höst på båda hållen). Suck

    Nåja, snart är det jul. O fördelen är att jag slipper förhandla om vad jag vill se på tv.

  • anne på grönkulla

    Apropå baka - matbröd blir ofta godare med vatten som degvätska, men vetebröd (sötebröd, typ bullar o så) blri bättre på mjölk. Lussebullar blir ofta torra pga saffranen så då krävs dessutom extra fett - jag brukar ha i en burk kesella utöver maxmängden smör. Nu fick jag improvisera eftersom jag inte hittade kesella.

    Men detta har jag ju skrivit förut - välkommen till annes bakskola!

Svar på tråden Äntligen fredag del 15