• allehanda

    Välkomna till kyrkan men inte bjudna till festen???

    Får jag fråga? Varför bjuder ni in till "tittbröllop"?Sätt en annons i tidningen att ni gifter er,plats och klockslag.Det blir en öppen inbjudan till kyrkan och INGEN missförstår eller föväntar sig något annat.I mitt tycke känns en skriven inbjudan överkurs här.

  • allehanda
    socker86 skrev 2008-10-09 21:10:23 följande:
    Jo alltså jag förstår dig, jag är själv nästan helt döv. Det blir väl inga direkta "tal" under vigseln väl?Det kommer ju typ flyta på så tradiotinell det går så inget "särskilt" kommer ju sägas.Och dom är ju vana och vet att dom ibland bara "ska finnas till" (hur man nu uttrycker sig det utan att låta nedlåtande?).Dessutom var det ju frågan om hur jag skulle formulera i kortet? I och med att dom får välja själva om dom vill komma så skulle det ha känns väääldigt onödigt med tolk om ingen döv kommer...Okej nu blev det j*kligt OT här men jag hoppas att du Silla69 förstår mig vad jag ville få fram? Man måste ju få förklarar sig så det inte blir en massa missförstånd. Från bägge hållen såklart...
    Det är ju alltid ett vigseltal med i vigselritualen och det hålls ju lika ofta väldigt personligt till brudparet precis som det i andra fall hålls ett mer neutralt tal så det kan man ju aldrig veta förrän vigseln är över.

    Akvavit, jag har bara en liten lokalblaska men osvikligt så annonseras det om vigseltider och platser allt som oftast.Kanske det är olika över landet hur det funkar?
Svar på tråden Välkomna till kyrkan men inte bjudna till festen???